Vijesti

Ne možete se vratiti s Androida 13 na Android 12 na Pixel 6 uređajima

Android 13 se sada pokreće na Google-ovim Pixel telefonima, ali ako želite da ažurirate na svoj Pixel 6, Pixel 6 Pro ili Pixel 6A, sa prilagođenim Tensor čipom kompanije, nećete moći da se vratite na Android 12 zbog ažuriranja pokretačkog programa, prema obavještenju na Googleovoj web stranici programera.

„Upozorenje: Android 13 ažuriranje za Pixel 6, Pixel 6 Pro i Pixel 6a sadrži ažuriranje pokretačkog programa koje povećava verziju protiv vraćanja“, stoji u obavijesti. “Nakon flešovanja verzije Androida 13 na ovim uređajima nećete moći da flešujete starije verzije Androida 12.”

Osim toga, ako ste bili u testnoj grupi za Android 13 beta i želite da izađete iz ciklusa ubrzanih ažuriranja bez brisanja uređaja – što je obično neophodan korak za izlazak iz reda – onda je vrijeme da to učinite . Kada se vaš telefon ažurira na najnoviju verziju Androida, jednostavno posjetite Googleovu beta stranicu i odjavite se. S druge strane, ako ostanete u beta grupi, tada ćete dobiti rani pristup testnim verzijama budućih Feature Drops za Android 13.

Android 13 dolazi s nekim lijepim novim funkcijama kao što su poboljšani alati za prilagođavanje i nova opcija dozvole za smanjenje obavijesti. Upravo sada, izdanje se upravo pokreće za Pixele, ali se očekuje da će se pojaviti na uređajima drugih proizvođača kao što su Samsung i OnePlus kasnije ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *