Vijesti

Nastavak Jokera Joaquina Phoenixa planiran je za objavljivanje u oktobru 2024

Nastavak Oscara 2019 Joker planirano je za puštanje u prodaju 4. oktobra 2024. Rok izvještaji. Reditelj Todd Phillips je ranije potvrdio da nastavak ide naprijed u junu pod naslovom Joker: Folie à Deuxšto se doslovno prevodi kao “ludilo za dvoje”.

Očekuje se da će se Hoaquin Phoenix, koji je osvojio Oskara za najboljeg glumca za ulogu lika u prvom filmu, vratiti u nastavak, Raznolikost izvještaji, dok Prema navodima, Lady Gaga navodno pregovara da glumi zajedno s njim Hollywood Reporter. Nagađa se da bi Gaga mogla igrati Jokerovu dugogodišnju partnericu Harley Quinn (koju je ranije glumila Margot Robbie u DCEU-u), te da bi Gagina potencijalna uključenost mogla čak dovesti do toga da film uključi više muzičkih elemenata.

Iako Joker koji je prvobitno bio zamišljen kao samostalan film, njegov uspjeh na kino blagajnama i dodjela Oskara (gdje je dobio 11 nominacija uključujući i za najbolji film) učinili su nastavak očiglednim izborom. To je posebno slučaj s obzirom na neravnu izvedbu filmova Warner Bros. zasnovanih na naslovima iz DC Comicsa. Iako ovogodišnji The Batman široko se smatralo uspješnim (sa nastavkom koji je brzo dobio zeleno svjetlo), solo izlazak Ezre Millera kao The Flash je zaglibio u teškoćama, i prošlogodišnjim Odred samoubica propao na blagajni.

Proizvodnja na Joker nastavak bi trebao početi u decembru, Rok izvještaji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *