Vijesti

Nakon 57 godina na besplatnim TV emisijama, NBC pomjera Days of Our Lives iza Peacock paywall-a

NBC-jeva dugotrajna sapunica Dani naših života napustit će televizijsku emisiju nakon 57 godina i emitovati isključivo na Peacocku, objavila je mreža u srijedu. Promjena znači da će fanovi koji su ranije mogli besplatno gledati emisiju na emitovanju sada morati da plate uslugu striminga kako bi saznali šta se dalje događa u izmišljenom gradu Salemu. Nove epizode Dani naših života debitovaće 12. septembra.

“Sa velikim procentom Dani naših života publika koja već gleda digitalno, ovaj potez nam omogućava da izgradimo lojalnu bazu obožavatelja emisije na strimingu dok istovremeno jačamo ponudu mreže tokom dana uz hitnu priliku za programe uživo za partnere i potrošače,” rekao je Mark Lazarus, predsjednik NBCUniversal Television and Streaming, u saopštenje za javnost.

Promjena pomjera još jednog odličja televizijskog emitiranja isključivo na streaming. U aprilu je Disney najavio da će donijeti Ples sa zvijezdama u Disney Plus, a upravo je u srijedu rekao da će 31. sezona biti premijerno prikazana 19. septembra. NBC je već debitovao u dvije sezone Dani naših života spinoff naslovljen Beyond Salem na Peacocku.

Otkrivanje: Comcast, koji posjeduje NBCUniversal, također je investitor u Vox Media, The Vergematična kompanija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *