Vijesti

Najveće najave iz Sonyjevog septembarskog State of Play

Sony je upravo završio svoju emisiju PlayStation State of Play u septembru 2022. Veliki vrhunac bio je potpuno novi trailer za Bog rata Ragnarok (koji izlazi za manje od dva mjeseca!), ali smo dobili i otkriće novog Tekken i neki detalji o nadolazećoj igri tima Ninja.

Evo našeg pregleda najvećih vijesti sa događaja.

God of War Ragnarok dobija trailer priče

Sony je debitovao sa novim Bog rata Ragnarok trailer koji nam je dao još neke naznake o priči igre i pokazao bliži pogled na akciju u igri. U trejleru, Santa Monica Studio je također podijelio neke poglede na nova mistična carstva koja izgledaju onostrano. A ako volite brendirane dodatke, Sony je otkrio a Ragnarok-tematski DualSense kontroler. Kontroler i sama igra će uskoro biti objavljeni: oba će biti dostupna 9. novembra.

Tekken 8 je u razvoju

Street Fighter nije jedina borbena serija koja je dobila novi novi ulaz — Sony je pokazao prvi trejler za novu Tekken igra, Tekken 8, tokom izložbe u utorak. Grafika u trejleru je bila impresivna, a u postu na blogu, Katsuhiro Harada iz Bandai Namco-a rekao je da to nije unaprijed renderovan film, tako da bi konačni proizvod mogao biti igra koja izgleda dobro. Tekken 8 dolazi na PS5, Xbox Series X/S i PC putem Steam-a, iako nije podijeljen prozor za izdavanje.

Kao zmaj: Ishin! je igra sa temom samuraja od kreatora Yakuze

Sega se izdaje Kao zmaj: Ishin!igra sa temom samuraja od programera popularne Yakuza serije, u februaru 2023. za PS5 i PS4. Ishin! je remake igre Ryu ga Gotoku Ishin!koji je prvi put izašao na PS3 i PS4 2014. godine, ali samo u Japanu.

Sony dijeli neke od kolekcionarskih predmeta koje možete zaraditi putem PlayStation Stars

Upravo ono što sam oduvijek želio, digitalni PS3.
Slika: Sony

Sony je pokazao neke od digitalnih kolekcionarskih predmeta koje ćete moći zaraditi kroz njegov novi PlayStation Stars program, uključujući virtuelnu repliku PS3 konzole i scenu iz Majmunski bijeg 2. U mojim očima, oni su kao Nintendo amiibo, ali digitalni — i ne brinite, nisu NFT. U objavi na blogu, kompanija je rekla da ćete moći da pokažete kolekcionarske predmete u aplikaciji PlayStation ili na svom PSN profilu. Program će se prvo pokrenuti u aplikaciji i na konzolama „u budućnosti“. Prvo će se pojaviti u Aziji kasnije ovog mjeseca i bit će dostupan u SAD-u i Evropi “kasnije”.

Rise of the Ronin je novi akcioni RPG Tim Ninja koji se nalazi u Japanu

Sony i Koei Tecmo tim Ninja su partneri na novoj igri, Uspon Ronina. Smješten u kasni 19. vek, igraćete kao ronin koji može koji je „ratnik koji nije vezan za gospodara i slobodan da samostalno bira“, navodi se u postu na PlayStation blogu. U nekoliko pogleda na igru ​​koje smo dobili u trejleru, Ronin izgledalo je kao mešavina Ghost of Tsushima i Assassin’s Creed, što mi se čini kao dobitna kombinacija. Igra izlazi 2024. kao ekskluzivna PS5 konzola.

PSVR2 dobija naslov Star Wars i fantasy igru ​​na ploči

Sony je pokazao dvije nove igre koje dolaze na PSVR2: Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge Enhanced Edition i stolnu igru ​​na temu fantazije Demeo. Obojica će debitovati sljedeće godine.

Hogwarts Legacy će imati ekskluzivnu misiju za PlayStation

Sony je objavio kratki trejler za Hogwarts Legacynovi Harry Potter prequel naslov, i otkrio da ćete, ako uzmete PlayStation verziju igre, imati pristup ekskluzivnoj misiji pod nazivom The Haunted Hogsmeade Shop. Potraga će biti ekskluzivna godinu dana. Hogwarts Legacy sada će biti objavljen 10. februara 2023., nakon nedavnog odlaganja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.