Vijesti

Najnovije LG-jeve slušalice uključuju prostorni zvuk za praćenje glave

LG danas najavljuje dva nova seta bežičnih slušalica. Prvo su Tone Free T90 slušalice, koje sada postaju vodeći par kompanije. Još uvijek imaju UVnano kućište za punjenje koje ubija bakterije. I kao i prethodni Tone Free FP9, kućište se može udvostručiti i kao Bluetooth predajnik, omogućavajući vam da povežete pomoćni kabel na uređaje kojima možda nedostaje bežično povezivanje — poput trake za trčanje — a da i dalje koristite slušalice kao i obično.

Prema LG-evom saopštenju za štampu, T90 sa poništavanjem buke imaju „novu unutrašnju strukturu sa većim drajverima koji pomažu u stvaranju dubljeg, zadovoljavajućeg basa“. Ali ono što je interesantnije je da podržavaju Dolby Head Tracking “na svim vašim omiljenim sadržajima i uređajima”. Evo kako LG opisuje to iskustvo:

Dolby Head Tracking ponovo kalibrira zvuk dok korisnici pomiču glavu za prirodnije zvučno iskustvo. Slušaoci će se osjećati kao da su u centru scene i doživjeti potpuno novi nivo audio imerzije bilo da slušaju muziku, gledaju filmove, uživaju u omiljenim streaming serijama ili igraju video igrice.

LG-jeve slušalice koriste hipoalergene vrhove za uši.
Slika: LG

LG tvrdi da su “T90s prve bežične slušalice koje imaju audio virtuelizator koji je Dolby dizajnirao posebno za slušalice” koji omogućava bolju uranjanje i dimenzionalnost zvuka. Appleove slušalice AirPods i Beats podržavaju prostorni zvuk praćenja glave, kao i Samsung Galaxy Buds Pro, Buds 2 i Buds Live. Google planira dodati istu funkciju na svoj Pixel Buds Pro kasnije ove godine. U svim slučajevima, zvuk se mijenja dok pomičete glavu. Slušalice T90 obećavaju do 9 sati trajanja baterije (sa isključenim adaptivnim ANC-om), plus još 18 sati iz futrole za punjenje.

LG svoje peraje stabilnosti naziva „SwivelGrip“.
Slika: LG

Kompanija takođe igra za fitnes publiku sa svojim novim Tone Free Fit (TF8) slušalicama za uši. Kao i drugi pupoljci usmjereni na vježbanje, i ovi imaju mekane, silikonske peraje koje vam pomažu da sigurno ostanu u vašim ušima čak i tokom intenzivnog vježbanja. Imaju ocjenu IPX7 za vodootpornost, što je korak naprijed u odnosu na IPX4 u T90s, i uključuju hibridni ANC. Trajanje baterije je takođe nešto duže, do 10 sati neprekidne reprodukcije.

LG nažalost nije objavio cijene ni za jedan par slušalica, ali obje bi trebalo da budu objavljene u septembru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *