Vijesti

Musk antagonist George Hotz unajmio je da popravi pretragu na Twitteru – ima 12 sedmica

Stažiranje je uslijedilo nakon što je Hotz iskazao podršku Muskovom “ekstremno tvrdom” ultimatumu zaposlenima na Twitteru, koji je zahtijevao da rade “duge sate visokog intenziteta” ili da napuste kompaniju. Hotz je rekao da “ovo je stav koji gradi nevjerovatne stvari” i da bi bio voljan da odradi praksu u kompaniji. “Naravno, hajde da razgovaramo”, bio je Muskov odgovor.

Comma.ai ima za cilj izgraditi tehnologiju pomoći vozaču koja se može naknadno ugraditi u postojeće automobile, za razliku od Tesla vozila koja se isporučuju s ugrađenom tehnologijom. Ali rane tvrdnje o Hotzovoj tehnologiji pomoći vozaču u funkciji u Bloomberg izazvao je strogi ukor od strane Tesle, koji je rekao da je “izuzetno malo vjerovatno da će jedna osoba ili čak mala kompanija kojoj nedostaju opsežne mogućnosti inžinjerske validacije moći proizvesti sistem autonomne vožnje koji se može primijeniti na proizvodna vozila.” Comma.ai trenutno prodaje razvojni komplet za pomoć vozaču od 1.999 dolara za koji tvrdi da je kompatibilan sa preko 200 vozila i radi na tome da ga pretvori u potrošački proizvod, TechCrunch bilješke.

U jednom trenutku, Tesla je svoje tvrdnje nazvao “krajnje malo vjerovatnim”

U istoj 2015 Bloomberg Hotz je rekao da je razgovarao o radu u Tesli, ali da su planovi propali kada je Musk stalno mijenjao uslove njihovog ugovora. „Cijenim ponudu“, rekao je Hotz Musku, „ali kao što sam rekao, ne tražim posao. Pingovaću te kada slomim Mobileye.” U to vrijeme, Mobileye je bila kompanija koja je isporučivala neke od tehnologije koju je Tesla koristio u svom Autopilot sistemu, prije nego što su se njih dvoje razišli 2016.

George Hotz ne gubi vrijeme na ispravkama za Twitter-ovu funkciju pretraživanja. U tweetHotz je rekao da to uključuje olakšavanje pronalaženja naprednih modifikatora funkcije pretraživanja i čini da se funkcija manje oslanja na kucanje tačnog teksta koji želite pronaći.

Leave a Reply

Your email address will not be published.