Vijesti

Možete vratiti Internet Explorer u život u Windows 11 ako ste proždrljivac za kaznu

“Ono što je mrtvo možda nikada neće umrijeti.” Slično kao bijeli šetač Igra prijestolja, Internet Explorer se pridružuje redovima nemrtvih koji su odlučni da izazovu pustoš na čovječanstvu. Microsoft je ukrotio Internet Explorer zvijer u Windowsu 11, sprečavajući bilo koga da je pozove i pokrene njen drevni kod, ali sada je jedan podli korisnik Twittera prekinuo lance Internet Explorera i pustio ga da slobodno radi na Windows 11.

Internet Explorer nikada nije trebao raditi na Windows-u 11. Microsoft je onemogućio IE u Windows-u 11, čineći ga prvom verzijom Windows-a bez IE-a za više od 20 godina. U stvari, ako čak i pokušate da pokrenete Internet Explorer u Windows 11, OS vas jednostavno prisiljava na Microsoft Edge.

Ali korisnik Twittera @XenoPanther je otkrio način da se Internet Explorer pokrene na Windows 11. Iako je zvijezda Windowsa službeno umrla sa 26 godina u junu, još uvijek je dostupan zahvaljujući drevnim (i zaboravljenim) dijelovima operativnog sistema koji još uvijek postoje 2022. godine.

Pitanje je samo traženja Internet opcija u izborniku Start, pokretanja apleta kontrolne ploče, odabira kartice s programima, pritiskanja “upravljaj dodacima”, a zatim klika na “Saznajte više o alatnim trakama i ekstenzijama”. Iz nekog razloga, ovo pokreće Internet Explorer, zaobilazeći komande koje vas prisiljavaju na Edge. Pregledač radi baš onako kako biste očekivali, a vi ćete biti otvoreni za sve web nekompatibilnosti i sigurnosne noćne more koje postoje s korištenjem IE u nepodržanom stanju.

I mislili ste da je Internet Explorer mrtav, zar ne? Muahahahaha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *