Vijesti

Možete igrati Half-Life 2 u VR zahvaljujući ovom besplatnom modu

Slika: Ventil

Mod treće strane koji vam omogućava da igrate kroz Valve Half-Life 2 virtuelna stvarnost veličine sobe biće dostupna u javnoj beta verziji počevši oko podneva po istočnom vremenu. Programeri, Source VR Mod Team, nude ga besplatno; samo trebate posjedovati osnovnu igru ​​koja trenutno košta 9,99 dolara (uočeno zahvaljujući TechRadar).

Steam lista za mod je ovdje i tvrdi da je široko kompatibilna sa žičanim VR slušalicama koje uključuju praćene kontrolere pokreta, kao što su Valve’s Index i modeli HTC Vive, Oculus Rift i Windows Mixed Reality. Vjerovatno će funkcionirati sasvim dobro ako, poput mene, povežete svoj Meta Quest 2 putem USB kabela ili bežično na svoj PC. Probaću ovog vikenda.

Čini se da su programeri smislili pametne načine da vam omoguće interakciju sa okolinom, vozilima i oružjem. Ovdje su navedene specifičnosti kontrola i odricanja od odgovornosti o iskustvu VR koje morate pročitati. Uzbuđen sam što ću pokušati s napadima u bližoj borbi, što je nedostajalo Half-Life: Alyx. Tim kaže da ćete, pošto je u pitanju beta, verovatno naići na neke „grube ivice“ i da možete da pošaljete greške ovde ako želite.

Bilo da ste igrali Half-Life: Alyx ipak (apsolutno biste trebali), provjera ovog moda mogla bi biti zabavan način da provedete nekoliko sati. Međutim, imajte na umu da ako obično koristite način teleportiranja za kretanje u VR igrama, trenutno ga nema, a programeri kažu da ne znaju hoće li tu funkciju dobiti kasnije. Također, imajte na umu da vožnje vozilom “zahtijevaju jake VR noge”, stoga budite spremni da se krećete u tim dijelovima igre jer bi vam inače moglo biti mučno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.