Vijesti

Misteriozni Google uređaj na baterije pojavljuje se u FCC dokumentaciji

Zvanično je avgust, što znači da se bližimo jesenskoj hardverskoj sezoni, a dvije nedavne FCC prijave od Amazona i Googlea mogle bi nagovijestiti nekoliko proizvoda koje kompanije mogu – ili ne moraju – otkriti.

Googleov proizvod je prilično misteriozan; proizvod je opisan samo kao “Bežični uređaj”. Čini se da se napaja baterijama – nema AC veze – iako se može napajati preko 5V USB veze, a jedan dijagram pokazuje da je povezan sa laptopom radi testiranja. As 9to5Google Uočeno, dokumentacija bi mogla ukazivati ​​da je ovo neka vrsta Nest uređaja – neke Nest kamere su koristile punjive baterije od 3,65 V, na primjer.

Google je već rekao da će Pixel 7, Pixel 7 Pro i Pixel Watch stići ove jeseni, pa šta god da je ovaj „bežični uređaj“, moglo bi se otkriti kada kompanija podijeli više detalja o tim drugim proizvodima. Google nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Sigurniji smo u prijavu Amazona, koja izgleda da ukazuje na jedva revidiranu verziju premium Echo Studio pametnog zvučnika kompanije. Na prvi pogled, ne postoji očigledna veza: novi proizvod je neodređeno opisan kao “Digitalni medijski prijemnik”, a ako kopamo malo dublje, podaci pokazuju da ima kabl za napajanje naizmeničnom strujom, koji mu omogućava da se uključi u utičnicu, i Zigbee radio, koji se obično koristi za kontrolu pametnih kućnih proizvoda. Sama prijava čak i ne izgleda da je od Amazona – umjesto toga, podnijela ju je kompanija nejasnog imena Flake LLC.

Ali Amazon često koristi lažne kompanije za podnošenje podataka FCC-u kako bi zadržao svoje proizvode u tajnosti, a fotografije Flakeovog još jednog proizvoda dostavljene agenciji – još jednog “Digitalnog Media Receiver-a” – potpuno se podudaraju sa Echo Studijom. I noviji dokument zapravo kaže da su taj Echo Studio i ova druga stavka „električni [sic] identičan” osim za drugačiji MediaTek bežični čip. Nije jasno zašto Amazon zamjenjuje čip, ali možda to radi kako bi riješio probleme u lancu nabavke, kao što su neke druge kompanije radile ranije: Tesla je zamijenio alternativne čipove kako bi pomogao u održavanju proizvodnje, dok je Panić prošle godine rekao da će to morati koristiti drugi CPU u kasnijim isporukama svog Playdate gaming handhelda.

Amazon nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar. Kompanija često održava septembarske događaje prepune vijesti o uređajima, ali s obzirom na to koliko se čini da je promjena mala, postoji šansa da Amazon uopće ne kaže ništa o tome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *