Vijesti

Microsoft testira praktičan Game Pass widget na Windows 11

Microsoftov prvi novi Windows 11 widget trebao bi još lakše otkriti koje igre dolaze na PC Game Pass. Vidžet je za sada dostupan samo Windows Insider testerima i trebalo bi da obezbedi „prozor“ u biblioteku igara usluge, omogućavajući vam da proverite nedavne dodatke i igre koje uskoro izlaze.

Microsoft trenutno ima prilično ograničen izbor widgeta u Windowsu 11, ali Game Pass widget ukazuje da Microsoft isprobava druge aplikacije (koje nisu toliko dosadne kao vrijeme, kalendar i vijesti). Windows 11 bi na kraju trebao podržavati vidžete trećih strana, ali dodavanje Game Pass-a moglo bi biti dobar način da se za sada protrese tabla widgeta i čak može pomoći u promociji usluge pretplate.

Novi PC Game Pass widget.
Slika: Microsoft

Osim što vam omogućava da vidite koje igre dolaze i odlaze, novi Game Pass widget prikazuje igre iz određenih kategorija i pruža portal za Xbox aplikaciju. Microsoft kaže da radi i na dodavanju drugih funkcija widgetu, uključujući personalizirane preporuke i način da se prijavite na svoj Xbox račun i pokrenete nedavno igranu igru.

Ako ste Windows 11 tester, možete dodati vidžet Game Pass tako što ćete otvoriti tablu vidžeta na računaru, a zatim kliknuti na ikonu „plus“ pored svog korisničkog profila. Odatle pritisnite ikonu „plus“ pored Game Pass-a i widget bi se trebao pojaviti na vašoj tabli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *