Vijesti

Microsoft Teams je sada potpuno optimizovan za Mac računare sa M1 ili M2 čipovima

Microsoft je kreirao izvornu verziju svog Microsoft Teams klijenta za Mac računare sa M1 ili M2 čipovima. Softverski gigant je razvio izvornu Apple Silicon verziju Microsoft Teams-a koja bi trebala uključivati ​​prednosti performansi za korisnike Mac-a s najnovijim M1 ili M2 čipovima, a biće dostupna u narednim mjesecima.

„Za korisnike Mac-a ovo znači značajno povećanje performansi, osiguravajući efikasno korištenje resursa uređaja i optimizirano iskustvo Teams čak i kada koriste više monitora visoke rezolucije tokom poziva ili sastanaka“, kaže Anupam Pattnaik, član marketinga proizvoda Microsoft Teams timu, u postu na blogu.

Postojeća verzija Microsoft Teams-a radila je kao obična aplikacija koristeći Apple-ovu Rosetta 2 emulaciju, a izvorna podrška za Teams na Apple Silicon-u je bila vrlo tražena funkcija. Dok će svi Mac korisnici Teams-a na kraju biti automatski nadograđeni na ovo novo ažuriranje aplikacije, uvođenje će se odvijati mjesecima, a ne danima ili sedmicama.

„Općedostupna (GA) verzija izvorne aplikacije Teams na Mac-u sa Apple silikonom se postepeno uvodi kupcima u narednim mjesecima,“ objašnjava Pattnaik. Ako ne želite da čekate da ažuriranje dođe na vašu mašinu, beta je dostupna već nekoliko mjeseci.

Izvorna verzija Microsoft Teams-a za Apple Silicon dolazi skoro dvije godine nakon što je Microsoft objavio izvorne verzije programa Word, Excel, Outlook, PowerPoint i OneNote za M1 Mac računare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *