Vijesti

Microsoft je napravio ovaj WNBA teren da izgleda kao ekran za učitavanje Xbox-a

U utorak i srijedu, New York Liberty Women’s National Basketball Association (ili WNBA) tim će igrati protiv Los Angeles Sparksa na košarkaškom terenu koji je prekriven Xbox logotipima i dizajnom inspiriranim konzolama. Microsoft kaže da je to „prvo košarkaško igralište inspirirano igranjem“ u ligi, s tim da je područje ispod mreže napravljeno da izgleda pomalo kao ventilacijski otvori na Xbox Series X.

Naravno, postoji i “metaverzum” veza – teren je ponovo kreiran u iskustvu Dunking Simulator Roblox. Iako igra ne izgleda baš tako realistično kao nešto slično NBA 2Kmoglo bi biti zabavno za one od nas koji neće moći prisustvovati nekoj od stvarnih utakmica.

Nešto mi govori da nije prilično kako se to radi u stvarnom životu.
Gif: Xbox

Microsoft kaže da će donirati do 50.000 dolara Sportskoj fondaciji Mamba & Mambacita ili Girls Who Code, dajući 10 dolara jednoj od fondacija za svaku prijavu na svoju web lokaciju Power Her Dreams, kao dio svog cilja da privuče više pažnje ženama u sport i igre.

Izveštaj sa The Guardian Prošla godina je istakla kako su žene u velikoj mjeri nedovoljno zastupljene na listi najboljih zarađivača u esportu, a igrači u WNBA u prosjeku su plaćeni daleko manje od svojih NBA kolega. Igrači WNBA tek su počeli da se pojavljuju na naslovnici popularnog NBA 2K serija video igara u posljednje dvije godine nakon dodavanja lige NBA 2K20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *