Vijesti

Microsoft Dev Box je sada spreman za programere da isprobaju radne stanice koje se pokreću u oblaku

Microsoft sada dozvoljava programerima da pristupe pretpreglednoj verziji svojih Microsoft Dev Box radnih stanica koje pokreće oblak. Softverski gigant najavio je Microsoft Dev Box ranije ove godine i to je zapravo jednostavan način za programere da pokrenu moćne računare u oblaku za testiranje aplikacija. Dev Box uključuje aplikacije i usluge dizajnirane posebno za programere da brzo pristupe unaprijed konfigurisanim radnim stanicama.

Windows 365 pomaže u upravljanju Microsoft Dev Box-om, a programeri sada mogu pregledati brzi pristup ovim Azure Virtual Desktop mašinama bilo gdje iz modernog pretraživača. Microsoft Dev Box mašine će podržati bilo koje integrisano razvojno okruženje (IDE), komplet za razvoj softvera (SDK) ili alate koji rade na Windows-u.

Microsoft Dev Box radi na Windows 365.
Slika: Microsoft

Programeri će moći da pregledaju Microsoft Dev Box konfigurisan sa osam virtuelnih CPU-a i 32 GB RAM-a. Kompanije mogu isprobati prvih 15 sati besplatnog korištenja CPU-a i memorije mjesečno, zajedno s prvih 365 sati SKU-a za pohranu od 512 GB. Konačne cijene će značiti da programeri i kompanije plaćaju samo ono što koriste na modelu zasnovanom na potrošnji. Microsoft planira da organizacijama naplaćuje računanje i skladištenje po satu.

Microsoft Dev Box će podržavati mašine sa do 32 virtuelna CPU-a i 128 GB RAM-a. Programeri će moći da implementiraju dev boxove u svom lokalnom Azure regionu i svaka mašina je opremljena gigabitnim brzinama veze. Microsoft je također kreirao portal za programere da organiziraju dev boxove, što ga čini idealnim za upravljanje naslijeđenim aplikacijama ili starijim verzijama aplikacija za određene kupce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *