Vijesti

Meta testira način da iskuje i prodaje NFT-ove na Instagramu

Meta je najavila da testira kovanje i prodaju NFT-ova na Instagramu, kao što možete na mnogim tradicionalnim NFT tržištima, pri čemu „mala grupa kreatora u SAD-u“ prvo dobija pristup ovoj funkciji. Kompanija takođe proširuje Instagram-ovu NFT funkciju, koju je nedavno učinila dostupnom korisnicima u preko 100 zemalja. Najava dolazi među vijestima o nekoliko novih načina na koje kreatori mogu zaraditi novac na njegovim platformama.

Meta kaže da će njen komplet alata za digitalno kolekcionarstvo omogućiti ljudima da kreiraju NFT-ove na blokčejnu Polygon (kao i uvijek, bez veze sa Poligon vijesti o video igricama), a zatim ih prodavati ili na Instagramu ili van platforme. Kada je u pitanju prikazivanje NFT-ova koje ste kupili negdje drugdje, kompanija kaže da sada možete pokazati one iz Solana blockchaina, pored blokova Ethereum, Polygon i Flow koje ova funkcija već podržava. Takođe dodaje neke metapodatke iz OpenSea-a na ekran, slično onome što Twitter radi za svoju NFT sliku profila.

Vrh: proces pravljenja i prodaje NFT-a na Instagramu. Dole: proces kupovine NFT-a na Instagramu.
Slika: Meta

Sve ovo dolazi kao Meta dodaje nove načine za kreatore da zarade novac na svojim platformama. U ponedjeljak je objavio da proširuje uvođenje profesionalnog načina rada, koji vam daje pristup određenim alatima i opcijama monetizacije, kao što je njegov Stars sistem virtuelne valute (koji se također širi). Takođe dodaje nešto što se zove pokloni na Instagramu, gde fanovi u suštini mogu da pošalju novac kreatoru dok gledaju jedan od njihovih kolutova — pokloni se, naravno, kupuju sa Stars. Kao i alati za kreiranje NFT-a, ovo se trenutno testira sa nekoliko kreatora sa sjedištem u SAD-u.

Kao što je Adam Mosseri, šef Instagrama, rekao prošle godine, Meta više ne vidi Instagram kao aplikaciju za dijeljenje fotografija – vidi ga kao aplikaciju za zabavu. A zabavljači moraju zaraditi novac, bilo da se radi o tradicionalnim metodama poput dijeljenja prihoda od reklama, ili prodajom NFT-a i navođenjem obožavatelja da im direktno šalju novac u obliku poklona, ​​novčića ili zvijezda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.