Vijesti

Mark Zuckerberg iz nekog razloga kuje NFT svoje bejzbol kartice Little League

Osim što je “malo pojačao toplinu” na zaposlenima u Meta-i koji ne bi trebali biti tamo i krenuti na metaverse pistu, Mark Zuckerberg ističe proširenu podršku za NFT na Instagramu. Osnivač i izvršni direktor iskoristio je priliku da na Instagramu najavi proširenu podršku za NFT kako bi svima rekao da svoju bejzbol karticu iz 1992. godine pretvara u NFT.

Zašto je to važno? Ne bih vam mogao reći, ali znam da je sa osam godina Zuckerberg pogodio za .920 kao desnoruki infielder u Dobbs Ferryju, New York. I uskoro će te informacije biti potkrijepljene unosom u blockchain.

Ovo dolazi u zanimljivom trenutku za Metu. Njegova glavna krava, Facebook, upravo je prijavio svoj prvi pad prihoda u drugom tromjesečju. Instagram je već u stanju konfuzije, poništavajući testove funkcija sličnih TikToku jer, kako je izvršni direktor Adam Mosseri rekao Casey Newtonu, “ljudi su frustrirani, a podaci o korištenju nisu sjajni.”

Dakle, Meta zaranja, iako kasno, u tržišnu nišu “digitalnih kolekcionarskih predmeta” koja je naglo propala od vrhunca u zimu. Traker na Dune-u prikazuje podatke iz OpenSea-a koji pokazuju da je, nakon što je opao u maju, obim prodaje ostao prilično isti u mjesecima od tada.

U posebnom izvještaju za PlatformerNewton je napomenuo da Meta, Twitter i Reddit guraju naprijed NFT projekte, ali nemaju nikakve podatke o tome kako rade.

Jedno objašnjenje za ovaj fokus je ideja da će ovi kolekcionarski predmeti na neki način eksplodirati u vrijednosti kada se kombinuju sa prostorima proširene i virtuelne stvarnosti koje Zuckerberg pokušava izgraditi – ali još nismo tamo.

Današnje vijesti iz Meta-e su da je test podrške za NFT dostupan u još 100 zemalja, sa konekcijama za Coinbase Wallet i Dapper, kao i NFT-ove iz Flow blockchaina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *