Vijesti

Korisnici WhatsAppa sada imaju dva dana da izbrišu neugodne tekstove

Poslao krajnje neprikladan tekst namijenjen tvom buu, ne znam, svom šefu? Sada imate malo dodatnog vremena da sačuvate lice i izbrišete ga — pa, barem ako koristite WhatsApp.

Korisnici WhatsAppa sada imaju nešto više od dva dana nakon slanja poruke da je izbrišu umjesto samo sat vremena, saopštila je kompanija danas.

Da biste odmah počeli koristiti novu funkciju, otvorite WhatsApp grupu ili individualni chat gdje ste poslali poruku(e). Obavezno dodirnite i držite sadržaj kojeg se želite riješiti, kliknite “Izbriši”, a zatim odaberite bilo koje “Izbriši za sve” ili “Izbriši za mene.”

Ipak, prije nego što krenete s brisanjem, imajte na umu da postoji (mala) kvaka: svi primaoci moraju biti ažurirani na najnoviju verziju WhatsApp-a kako bi ovo zaista funkcioniralo — i nećete dobiti obavijest ako poruka nije izbrisati.

Ipak, ovo bi mogla biti zgodna nova funkcija koja bi mogla pomoći WhatsApp-u da dobije blagu prednost u odnosu na Appleov iMessage servis za trenutne poruke. Apple, na kraju krajeva, još uvijek ne nudi ovu mogućnost i to će samo kad god, dovraga, budu objavljeni njegovi novi iPhone, iPad i Mac operativni sistemi, vjerovatno ove jeseni.

Za sada, međutim, iOS 16 beta daje korisnicima samo dva minuta da povuku utikač – i to samo ako primaoci preuzmu i beta verziju. Na što, da se razumijemo, ne možete računati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *