Vijesti

Korisnici koji plaćaju Spotify uskoro će dobiti odvojena dugmad za reprodukciju i nasumičnu reprodukciju

Spotify u potpunosti odvaja dugmad za reprodukciju i nasumičnu reprodukciju – ali samo za Premium pretplatnike. Danas je kompanija objavila da počinje sa uvođenjem pojedinačnih dugmadi za dvije funkcije, koje će zamijeniti kombinovano dugme za reprodukciju/nasumično biranje koje je trenutno na vrhu plejlista i stranica sa izvođačima. Očekuje se da će promjena pogoditi Android i iOS uređaje “u narednim sedmicama”.

“Ova nova promjena će vam omogućiti da odaberete način rada koji želite na vrhu plejlista i albuma i da slušate onako kako želite”, napisao je Spotify na svom blogu. „Bilo da volite radost neočekivanog uz režim nasumične reprodukcije ili više volite da slušate melodije po redu jednostavnim pritiskom na Play, Spotify će vas pokriti.”

Spotify-ova sklonost ka premještanju pjesama s vremena na vrijeme izaziva frustraciju izvođača koji žele da se njihovi albumi čuju u originalnom redoslijedu. “Ne stvaramo albume s toliko pažnje i razmišljanja o našoj listi pjesama bez razloga”, napisala je Adele na Tviteru prošle godine. Ovo je dovelo do toga da Spotify prikazuje standardno dugme za reprodukciju prema zadanim postavkama na stranicama albuma umjesto kombinacije reprodukcije / nasumične reprodukcije. Sada će korisnici Spotify Premiuma vidjeti pojedinačna dugmad u cijeloj aplikaciji. „Od trenutka kada pritisnete play na Spotifyju, odlučujete na koji način želite da čujete svoje omiljene plejliste ili novi album kojim ste opsednuti“, napisala je kompanija.

Čini se pomalo smiješnim da Spotify sada koristi dugmad i svoj korisnički interfejs kao razliku između besplatnih i plaćenih ponuda usluge, ali evo nas. Nažalost, još uvijek nećete moći reproducirati ili nasumično mijenjati bilo koju Spotify HiFi numeru. Prošlo je skoro 18 mjeseci otkako je Spotify najavio svoju razinu striminga bez gubitka kvalitete, a kompanija tek treba da je predstavi pretplatnicima. I ne, nikad neću prestati to spominjati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *