Vijesti

Kod u aplikaciji Google TV sugerira da dolazi 50 besplatnih TV kanala

Zar ne bi bilo zgodno kada biste mogli dobiti besplatne streaming TV kanale bez preuzimanja aplikacije ili registracije za novu uslugu? Pa, možda ćete to uskoro shvatiti ako ste korisnik Google TV-a, 9to5Google je dekompilirao najnoviju verziju softvera i izvještava da platforma kompanije za TV streaming (formalno Android TV) sadrži tekst koji nagoveštava 50 uključenih TV kanala uživo.

Čini se da se navodna nova funkcija zove “Google TV kanali” na osnovu teksta pronađenog u aplikaciji za pokretanje. A tu je i slika u softveru koja nagoveštava koji će kanali biti uključeni u novu uslugu. To je uobičajena linija besplatnih kanala koji se emituju putem interneta kao što su ABC News Live, NBC News Now i USA Today. Tu je i gomila pozadinskih kanala buke kao što su Razvodni sud, Američki klasici i Deal or no Deal. Čak ćete dobiti kanal Hallmark Movies i uživati ​​u onom gdje advokat iz velikog grada uči da voli jednostavne stvari nakon što se zaljubi u grubog pekara. I dobićete Reelz kanal na kojem očigledno možete gledati kako moj prijatelj glumac igra tihog policajca.

Mnogi od ovih kanala su lako dostupni na drugim besplatnim ili jeftinim TV servisima, uključujući Pluto TV, Philo i Sling TV. Ali ovo su usluge za koje biste se morali prijaviti, dok Google koristi pristup koji neki proizvođači televizora poput LG-a i Samsunga rade sa svojim Smart TV-ima – dajući kupcima nešto za gledanje u samo nekoliko klikova na daljinskom upravljaču. Google-ovih 50 kanala zvuči tanko u poređenju sa 175-plus sa LG kanalima, i preko 200 sa Samsungovim TV Plus-om, ali vjerovatno nećete morati da kupujete potpuno novi TV ili preuzimate aplikaciju da biste to iskoristili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *