Vijesti

Kako promijeniti svoje ime na TikTok-u

Kada počnete koristiti TikTok, od vas će se tražiti ime profila i korisničko ime. Međutim, ako već neko vrijeme koristite TikTok, ne bi bilo neobično da odlučite da želite promijeniti jedno ili oboje. Možda ste koristili svoje pravo ime i u početku niste bili svjesni da će vaše ime biti javno objavljeno. Ili možda ime koje ste prvobitno odabrali više nije sasvim prikladno za vrstu sadržaja koji ćete objaviti. Ili ste možda jednostavno odlučili da želite da budete poznati po nečemu uzbudljivijem.

U svakom slučaju, jednostavno je promijeniti ili ime vašeg profila ili korisničko ime. (U TikToku, korisničko ime je ono kojem prethodi znak @.)

  • Idite na stranicu svog profila (tako da dodirnete Profil ikona u donjem desnom uglu).
  • Odaberite Uredi profil.
  • Odaberite Ime (da promijenite ime vašeg profila) ili Korisničko ime.
  • Unesite svoje novo ime. (U slučaju vašeg korisničkog imena, zapamtite da ono mora biti jedinstveno.)

Možete promijeniti imena na Uredi profil stranica.

ekran korisničkog imena

Vaše korisničko ime možete promijeniti samo jednom u 30 dana.

Postoji nekoliko drugih stvari kojih morate biti svjesni prije nego što promijenite svoje korisničko ime. Prvo, vaše korisničko ime se može mijenjati samo jednom u 30 dana, pa se pobrinite da s njim možete živjeti, barem u tom periodu. Osim toga, ako promijenite svoje korisničko ime, to znači da ćete također promijeniti svoj lični TikTok URL (koji je obično u obliku nečeg poput tiktok.com/@korisničko ime). Kao rezultat toga, svako ko pokuša koristiti stariju adresu više neće vidjeti vaše video zapise. I konačno, ako imate verifikovani nalog i promenite svoje korisničko ime, taj nalog više nije verifikovan.

Ažuriranje 10. avgusta 2022. u 17:05 ET: Ovaj članak je prvobitno objavljen 21. jula 2021. i ažuriran je kako bi se uzele u obzir promjene u sučelju aplikacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *