Vijesti

Kako naručiti Galaxy Watch 5 u pretprodaji

Samsung je najavio nove Galaxy Watch 5 i Watch 5 Pro zajedno sa Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4 i nadolazećim Galaxy Buds Pro 2 tokom svog Galaxy Unpacked događaja ove sedmice. Oba pametna sata bi trebalo da budu lansirana 26. avgusta, ali su danas dostupni za pretprodaju po ceni od 279,99 dolara i 449,99 dolara, respektivno.

Kao i njegov prethodnik, obje verzije Galaxy Watch 5 su izgrađene na Google i Samsung Wear OS 3 platformi, kao i na Exynos W920 procesoru, najavljenom prošle godine. Međutim, Samsung kaže da nova linija Galaxy Watch 5 nudi duže trajanje baterije, brže punjenje i ekran od safirnog kristala koji bi trebao biti izdržljiviji i otporniji na ogrebotine od stakla koje se nalazi na prethodnim modelima.

Novi pametni sat također dolazi s nizom novih mogućnosti, poput mogućnosti mjerenja temperature kože i analize podataka o sastavu tijela. Tu su i nove napredne funkcije spavanja, kao što je mogućnost automatskog postavljanja svjetla, televizora, pa čak i klima-uređaja na postavke koje su pogodnije za spavanje kroz integraciju SmartThings uređaja za nošenje. Osim toga, nosivi uređaj može automatski prepoznati i pratiti preko 90 popularnih aktivnosti na otvorenom, kao što su trčanje, veslanje, plivanje i još mnogo toga. Također je moguće uključiti glasovnu navigaciju na Google mapama, brzo prenijeti podatke sa Galaxy uređaja na pametni sat, i vježbati i takmičiti se s prijateljima i porodicom čak i kada oni nisu fizički prisutni.

U međuvremenu, veći Galaxy Watch 5 Pro također dolazi sa svim gore navedenim mogućnostima, ali dodatno nudi veću bateriju, kao i kućište od titanijuma i ekran koji bi trebao biti izdržljiviji. Za razliku od Galaxy Watch 4 Classic, međutim, ne dolazi s rotirajućim fizičkim okvirom, ali dolazi s novim mogućnostima poput funkcija praćenja rute koje daju upute i mogu vam pomoći da se vratite do početne točke dok, recimo, planinarite ili brdski biciklizam.

Naravno, još nismo testirali pametni sat ili njegove nove mogućnosti, tako da ćemo još uvijek morati procijeniti koliko dobro funkcioniraju u stvarnom životu. Međutim, namjeravamo to učiniti u narednih nekoliko sedmica, pa ostanite sa nama za našu recenziju.

Kako naručiti Galaxy Watch 5 u pretprodaji

Sat 5 dolazi u dvije veličine: 40 mm i 44 mm. Dok su modeli dostupni u crnoj i srebrnoj boji, samo sat od 40 mm dolazi u ružičasto-zlatnoj nijansi, a samo verzija od 44 mm nudi safir plavu boju. Međutim, Samsung kaže da možete koristiti i Galaxy Watch 5 Bespoke Studio za prilagođavanje boja kućišta i kaiševa ako želite. Cijena počinje od 279,99 USD (ili 329,99 USD sa LTE) za 40 mm Galaxy Watch 5. U međuvremenu, veća varijanta od 44 mm košta 359,99 USD sa Bluetooth i Wi-Fi, a LTE verzija košta 50 USD dodatno.

Samsung također prodaje Galaxy Watch 5 Golf Edition, koji dijeli sve funkcije Galaxy Watch 5, ali daje smjernice i preporuke igračima golfa. Ovaj nosivi uređaj dolazi s ekskluzivnim satovima, neograničenim članstvom u aplikaciji Smart Caddy i dvobojnom trakom. Možete ga kupiti već od 329,99 dolara.

Brojni trgovci na malo i prijevoznici nude različite ponude za prednarudžbe. Samsung će, na primjer, ubaciti Wireless Charger Duo kada naručite Galaxy Watch 5 od njih u pretprodaji, kao i Samsung kredit od 50 USD koji ćete koristiti za Galaxy dodatnu opremu. Ako trgujete određenim pametnim satovima koji ispunjavaju uslove, možete dobiti i popust od 75 USD.

U međuvremenu, Best Buy daje poklon karticu od 40 dolara kada unaprijed naručite Galaxy Watch 5 u Bluetooth i Wi-Fi (40 mm / 44 mm) i LTE varijantama (40 mm / 44 mm). Best Buy takođe daje poklon karticu od 60 USD kada od njih naručite Galaxy Watch 5 Pro opremljen LTE-om. Iako Amazon ne nudi nijednu poklon karticu, gigant e-trgovine će vam ponuditi besplatan Wireless Charger Duo kada od njih unaprijed naručite Galaxy Watch 5 i Galaxy Watch 5 Pro.

Ako više volite kupiti pametni sat preko mobilnog operatera, AT&T-ov BOGO ugovor će vam donijeti do 430 USD kredita koji možete iskoristiti da dobijete drugi pametni sat besplatno. Ipak, morat ćete dodati novu liniju svojoj bežičnoj usluzi i platiti tri mjeseca usluge da biste dobili kredit.

I Verizon i AT&T također nude mjesečne planove i razne ponude za zamjenu. Verizon’s počinje od 9,16 USD mjesečno tokom 36 mjeseci kada kupite Galaxy Watch 5 putem Verizon programa plaćanja uređaja, a možete dobiti i do 180 USD popusta trgujući pametnim satovima koji ispunjavaju uslove. AT&T’s počinje od 9,17 USD mjesečno kada kupite AT&T-ov plan na rate.

I

| Slika: Samsung

Samsung Galaxy Watch 5 (Bluetooth i Wi-Fi)

Novi Samsung Galaxy Watch 5 dolazi u dvije veličine: 40 mm i 44 mm. Nudi duže trajanje baterije od Samsung Galaxy Watch 4, kao i nove mogućnosti poput mjerenja temperature kože, analize podataka o sastavu tijela i još mnogo toga.

Samsung Galaxy Watch 5 (LTE)

Novi Samsung Galaxy Watch 5 dolazi u dvije veličine: 40 mm i 44 mm. Nudi duže trajanje baterije od Samsung Galaxy Watch 4, kao i nove mogućnosti poput mjerenja temperature kože, analize podataka o sastavu tijela i još mnogo toga.

Kako naručiti Galaxy Watch 5 Pro unaprijed

Ako više volite kupiti Watch 5 Pro, možete ga kupiti za 449,99 dolara uz Bluetooth i Wi-Fi, dok je LTE verzija 499,99 dolara. Watch 5 Pro dostupan je samo u crnoj i sivoj boji, a možete ga kupiti samo u veličini od 45 mm. Takođe možete koristiti Galaxy Watch 5 Bespoke Studio za prilagođavanje boja kućišta i kaiševa. Ako volite golf, možete kupiti i Galaxy Watch 5 Pro Golf Edition.

Kao i Galaxy Watch 5, dobit ćete besplatan bežični punjač Duo kada unaprijed naručite Galaxy Watch 5 Pro od Samsunga, kao i 50 USD kredita za Samsung koji ćete koristiti za dodatnu opremu za Galaxy. Ako imate pametne satove koji ispunjavaju uslove, možete ih zamijeniti i za 125 USD popusta na Watch 5 Pro.

Također možete dobiti do 430 USD kredita kroz AT&T-ov BOGO ugovor, koji biste mogli iskoristiti da dobijete drugi pametni sat besplatno. Opet, morate dodati novu liniju svojoj bežičnoj usluzi i platiti tri mjeseca usluge.

I Verizon i AT&T također nude mjesečne planove. Verizon’s počinje od 13,88 USD mjesečno tokom 36 mjeseci kada kupite Galaxy Watch 5 Pro preko Verizon programa plaćanja uređaja i nudi do 180 USD kredita za zamjenu. AT&T’s počinje od 13,89 USD mjesečno kada kupite njihov plan na rate.

| Slika: Samsung

Samsung Galaxy Watch 5 Pro (45 mm)

Novi Samsung Galaxy Watch 5 Pro dolazi u samo jednoj veličini: 45 mm. Sličan je Galaxy Watch 5 osim što nudi izdržljivije kućište od titanijuma i duži vijek trajanja baterije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *