Vijesti

Kako koristiti Clear Calling na Pixel 7 i 7 Pro

Kada je Google najavio svoje nove pametne telefone Pixel 7 i 7 Pro, promovirao je funkciju pod nazivom Clear Calling koja bi poboljšala zvuk u telefonskim pozivima koje je teško čuti. Ova funkcija nije bila spremna kada su telefoni pušteni u prodaju, ali u decembru 2022. Google ju je učinio dostupnom za svoja dva najnovija uređaja putem funkcije pada.

Evo šta Clear Calling radi i kako ga omogućiti — što svakako trebate učiniti jer je jako dobro!

Clear Calling je dizajniran da smanji glasne zvukove koji dolaze sa drugog kraja linije kada ste u telefonskom razgovoru. Pojavljuje se samo ako je osoba s kojom razgovarate u bučnom okruženju, poput prometne ulice ili kafića. Kada se to dogodi, jasno pozivanje djeluje kao vrsta poništavanja buke kako bi se minimizirali pozadinski zvukovi i osoba s kojom razgovarate lakše čula.

I zapravo radi – na primjer, kada sam ga testirao razgovarajući sa svojom sestrom, ova funkcija je pretvorila urlik šivaće mašine velike snage na njenom kraju u mnogo podnošljivije zujanje. To je dobra vijest – loša vijest je da je Clear Calling striktno ograničen na telefone iz serije Pixel 7 i da neće biti dostupan za ranije Pixel uređaje jer se oslanja na ažurirani Tensor G2 čipset u najnovijim telefonima kompanije.

Jednom kada je Clear Calling omogućen na vašem Pixel 7 ili 7 Pro, ne morate ništa raditi jer radi automatski. Ali morate da uključite funkciju da biste je koristili — ona je podrazumevano isključena — i to pre nego što to učinite to, morate biti sigurni da je vaš softver ažuriran.

Kada to učinite, možete omogućiti Clear Calling na sljedeći način:

To je sve što treba da uradite — ali imajte na umu da to ne znači nužno da će Clear Calling raditi svaki put kada vam zatreba. Googleova dokumentacija za podršku kaže da to “zavisi od propusnog opsega vašeg poziva i možda neće biti dostupno za sve pozive”. Ipak, nema štete ako ga držite uključenim, a Google obavlja svu obradu na uređaju, tako da nema rizika po privatnost.

Kada Clear Calling radi, radi dovoljno dobro da možete mirno nastaviti svoj razgovor — čak i ako su uslovi vašeg pozivaoca sve samo ne mirni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *