Vijesti

Kako gledati Teslin događaj za Dan umjetne inteligencije 2022

Nemamo puno detalja o tome šta će biti objavljeno, ali na osnovu poziva vjerovatno ćemo čuti o „najnovijim razvojima u umjetnoj inteligenciji, uključujući Full Self-Driving, Tesla Bot, Dojo i još mnogo toga. ”

Musk je također rekao da gleda na AI Day kao na alat za zapošljavanje

Musk je također rekao da gleda na AI Day kao na alat za regrutaciju dok Tesla želi proširiti svoju diviziju robotike. Tesla Bot je “najvažniji razvoj proizvoda koji radimo ove godine”, rekao je nedavno, predviđajući da će imati “potencijal da s vremenom bude značajniji od poslovanja s vozilima”.

Tesla obično održava oko dva javna događaja godišnje. Ove godine dobili smo Cyber ​​Rodeo kako bismo proslavili otvaranje Gigafactory kompanije u Teksasu, a sada i Dan umjetne inteligencije. U proteklih nekoliko godina Tesla je održavao događaje ne da bi predstavio nove proizvode, već da bi istaknuo određene tehnologije za koje kompanija smatra da su ključne za njen budući razvoj. Tesla je 2020. godine održao svoj prvi događaj Battery Day, na kojem je razgovarao o planovima za smanjenje troškova razvoja baterija s ciljem proizvodnje električnog automobila vrijednog 25.000 dolara.

U međuvremenu, Tesla je odgodio raspored proizvodnje za vruće očekivani Cybertruck do 2023. godine, tako da nećemo vjerovatno dobiti događaj isporuke kupaca još najmanje godinu dana.

Ažuriranje 30. septembra 2022. u 21:06 ET: Članak ažuriran sa YouTube linkom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.