Vijesti

Kako da se označim kao parodiju ako ne mogu da promenim svoje ekransko ime, Elone?

Ne mogu promijeniti svoje ekransko ime na Twitteru. Mogu promijeniti biografiju. Ali ne moje ekransko ime. Iako sam se uslužno pokušavao opisati kao „Elizabeth Lopatto (parodija)“, to jednostavno nije bilo moguće.

U svakom slučaju Sacks, koji je dio “ratne sobe” savjetnika koji pomažu Musku da vodi Twitter, takođe kaže da “lažno predstavljanje nije sloboda govora”. Pitam se da li je to zato što je Musk uznemiren što mu se rugaju korisnici stranice koju je kupio! Na kraju krajeva, baš juče, tvitovao je, „Ubuduće, sve što se Twitter bavi lažnim predstavljanjem bez jasnog navođenja ‘parodije’ biće trajno suspendovano.” On takođe tvitovao, “Svaka promjena imena će uzrokovati privremeni gubitak potvrđene kvačice.” Dakle, ako bih promijenio svoje ime za prikaz u nadimak — da, možete me zvati Liz — pretpostavljam da više ne bih bio verifikovan?

Ni moj nadimak ne mogu promijeniti u Liz!

Nemam pojma šta uzrokuje ovaj problem, ali nisam jedini koji ga ima. Ni moj kolega Alex Cranz ne može promijeniti svoj. Ne mogu ni Jay Peters, Tom Warren ili Sean Hollister. Međutim, naš kolega Mitchell Clark može! Cranz, Peters, Warren, Hollister i ja smo svi provjereni. Clark nije.

Poslao sam e-poštu Twitter-ovom PR odjelu, ali mislim da nije ostalo mnogo toga. Ipak ću ažurirati ako nešto čujem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *