Vijesti

iOS ažuriranje popravlja dosadnu grešku pri aktivaciji iPhone 14

Nove iPhone aktivacije nailaze na probleme na otvorenim Wi-Fi mrežama | Fotografija David Pierce / The Verge

Ako ste imali problema s postavljanjem svog novog iPhone 14 ili iPhone 14 Pro, niste sami. Prema MacRumorskompanija je poslala dopis u kojem kaže da je to poznat problem u iOS-u 16 prilikom pokušaja aktiviranja uređaja na otvorenim Wi-Fi mrežama.

Srećom, Apple je već ponudio rješenje u obliku ažuriranja za iOS 16.0.1. Najnovije ažuriranje, koje je dostupno samo za iPhone 14 liniju, trebalo bi riješiti sve probleme s aktivacijom ili migracijom s kojima se suočavaju vlasnici novog iPhonea, ali korisnici će možda morati ažurirati i vratiti svoje telefone koristeći Mac ili PC kako bi u potpunosti riješili problem.

Ažuriranje iOS 16 postalo je dostupno 12. septembra za iPhone 8 i novije verzije, mijenjajući gotovo svaku aplikaciju ili ekran mobilnog operativnog sistema. Neka od značajnijih poboljšanja koja se spominju u našoj detaljnoj recenziji iOS 16 uključuju opsežnu renoviranje zaključanog ekrana, što vam omogućava da dodate widgete za pristup vitalnim informacijama bez otključavanja telefona. Ova funkcija uključuje nove widgete koje je dodao Apple koji vam omogućavaju da vodite evidenciju vaših fitnes navika, kao što su koraci ili koliko ste vode popili.

Sve u svemu, najnovije ažuriranje iOS-a napravilo je neke vrijedne korake u pravom smjeru, ali očito još uvijek ima nekih problema za rješavanje. Prva beta verzija za iOS 16.1 postala je dostupna ranije ove sedmice, dodajući indikator postotka baterije na neke modele iPhonea koji ga prije nisu imali (kao iPhone Minis) i ažurirajući Appleov novi Dynamic Island uključen u iPhone 14 Pros tako da može se lakše pristupiti kada se koristi Reachability.

Leave a Reply

Your email address will not be published.