Vijesti

iOS 16.1 beta dodaje Appleov ružni novi indikator postotka baterije na iPhone Mini

Apple je u srijedu izdao prvu iOS 16.1 beta verziju za programere i omogućava korisnicima iPhonea s iPhone 13 ili 12 Mini, iPhone 11 ili iPhone XR da uključe novi indikator postotka baterije koji je dodat u iOS 16, prema MacRumors.

Prije iOS 16, iPhone uređaji sa zarezima nisu mogli vidjeti postotak baterije u statusnoj traci, ali Apple je dodao tu funkciju za neke telefone sa zarezima svojim najnovijim velikim ažuriranjem softvera. Mnogi od nas ovdje The Verge niste ljubitelj novog dizajna; indikator stavlja broj unutar ikone baterije, što je pametan način da se uštedi malo prostora, ali ne postoji drugi vizuelni pokazatelj koliko je baterija puna. To znači, na primjer, da ako vam je baterija na 33 posto, ikona baterije će se i dalje pojaviti “puna”. (Evo jedne ideje o tome kako bi Apple mogao poboljšati novi dizajn.)

Čak i ako ova funkcija ne izgleda sjajno, i dalje je zgodna opcija, a razočaravajuće je što je Apple nije učinio dostupnom na iPhone 13 Mini, 12 Mini, 11 ili XS s lansiranjem iOS 16. Ali s obzirom na to da ga sada mogu koristiti ti uređaji u iOS 16.1 beta verziji, nadamo se da će biti dostupniji šire kao dio javnog izdanja iOS 16.1, što bi trebalo biti uskoro.

Vjerovatno neću sam uključiti indikator na svom iPhone 12 Mini – obično držim isključene postotke baterije jer ih stalno provjeravam. Ali ako Apple popravi dizajn indikatora, možda ću pokušati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.