Vijesti

Instagram vam sada omogućava pauziranje obavještenja uz tihi način rada

Instagram dodaje način da privremeno utišate push obavijesti kad god želite da napravite pauzu od aplikacije. Funkcija, nazvana Quiet Mode, će slati automatske odgovore korisnicima koji vam pokušaju poslati poruku na platformi, dajući im do znanja da niste obaviješteni.

Instagram će posebno potaknuti tinejdžere da uključe tihi način rada “kada provode određenu količinu vremena na Instagramu kasno u noć”. Međutim, platforma ne navodi koliko vremena tinejdžeri moraju provesti u aplikaciji da bi vidjeli upit, a također ne kaže koji vremenski okvir smatra “kasno u noć”. To kaže portparolka Meta Liza Crenshaw The Verge obavještenje će se pojaviti nakon “nekoliko minuta”.

Instagram će automatski odgovarati korisnicima koji vam pošalju poruku dok ste u tihom načinu rada.
Slika: Instagram

Također će prikazati status “u tihom načinu rada” na vašem profilu kako bi upozorio druge korisnike da koristite ovu funkciju, kao i da vam da sažetak obavještenja koje ste možda propustili kada se vratite na platformu. Baš kao i Quiet Mode na Facebooku, možete zakazati određena vremena kada se funkcija automatski uključuje.

Sada možete odabrati više od jednog sadržaja koji ćete sakriti na stranici Istraži.

Sada možete odabrati više od jednog sadržaja koji ćete sakriti na stranici Istraži.
Slika: Instagram

U skladu sa svojim ciljem da zadovolji roditelje (kao i one koji nisu obožavatelji nedavnog okretanja platforme ka videu), Meta uvodi niz drugih načina upravljanja preporukama na Instagramu. Nakon testiranja ove funkcije prošle godine, Instagram je proširio svoje „dugme nezainteresovano“ koje vam omogućava da označite određene vrste sadržaja koje ne želite da vidite.

Instagram će vam sada omogućiti da sakrijete više od jednog sadržaja na stranici Explore, koju će platforma “izbjeći da vam prikazuje” u Reels-u i pretraživanju. Također sada možete dodati listu riječi, hashtagova ili emotikona koje želite izbjeći u naslove preporučenog sadržaja na Instagramu, slično kao što vam platforma već omogućava da sakrijete DM-ove s riječima koje ne želite da vidite.

Ali TikTok bi mogao dobiti nešto što Instagram nema. Testira prompt koji vam omogućava da postavite podsjetnike za spavanje, kao i da isključite obavještenja dok spavate. Kako se stvari odvijaju, siguran sam da ćemo uskoro vidjeti kako Instagram uvodi tu funkciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *