Vijesti

Igrač Overwatch lige saznaje da je otpušten preko Tweeta

Dobiti otkaz nikada nije zabavno, ali je još gore kada to saznate putem Tweeta. Sang-min “Myunb0ng” Seo, igrač podrške za New York Overwatch Ligaški tim je saznao da neće igrati ove ili bilo koje druge nedjeljne utakmice kada se njegova organizacija oprostila od njega u tvitu. Promjene sastava u OWL-u se obično najavljuju putem tweeta, tako da ovo nije bilo neobično. Problem je u tome što izgleda da niko nije rekao Seu o njegovom oslobađanju unapred. On je na oproštajni tvit odgovorio upitnicima, naizgled zbunjen.

Slika: Twitter

Takođe je citirao-tvitovao objavu sa još jednim znakom pitanja, naizgled potvrđujući ideju da nije znao da će ovo doći.

Snimak ekrana sa Twitter-a koji prikazuje dva tvita sa tekstom kako slijedi.  Citat Retweet od @Omyunbong: ?  Tweet citiran od @NYExcelsior Danas se opraštamo od Myunb0nga.  Želimo da se zahvalimo Myunb0ngu za njegovu posvećenost i naporan rad tokom protekle godine u timu, i želimo mu uspjeh u svim budućim nastojanjima.

Slika: Twitter

Ovo konkretno otkriće inspiriše veliki stari “uf”, jer nekoliko sati prije tvitanja o Seo-ovom izdanju, New York Excelsior je tvitovao dobrodošlicu za svog najnovijeg igrača podrške, Soon-jae “Ansoonjae” Jae. Tako je, navodno, Seo vidio objavu i bio je u procesu dočeka druga iz linije podrške, nesvjestan da će taj drug zauzeti njegovo mjesto. Prokletstvo.

New York Excelsior se u srijedu izvinio za tu situaciju. “Danas smo objavili objavu u kojoj se zahvaljujemo Myunb0ngu na vremenu koje je proveo s nama, međutim nismo uspjeli pravilno komunicirati s timom prije nego što je ova objava napravljena”, tim napisao je na Tviteru. “Preuzimamo punu odgovornost i nema izgovora. Za Myunb0ng, duboko nam je žao zbog naše pogrešne komunikacije i što smo vas doveli u ovu situaciju.”

Obožavatelji su šokirano odgovorili na Seove tvitove, nadajući se da igrač nije tako saznao za njegovo oslobađanje. Ali čak i da jeste, Seo ne bi bio u lošem društvu. Brojne su priče u mesnim sportovima u kojima igrači saznaju da su odbačeni ili razmijenjeni putem tvita i niza drugih neugodnih načina. Ipak, pomalo pecka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *