Vijesti

Honorov novi Magic VS sklopivi bit će pušten izvan Kine

Honor Magic VS je novi sklopivi pametni telefon bivšeg Huawei podbrenda koji je zapravo planiran za puštanje izvan Kine. Koristi sličan dizajn kao i Samsung Galaxy Z Fold uređaji, uparujući veliki unutrašnji preklopni ekran od 7,9 inča sa manjim ekranom od 6,45 inča za upotrebu dok je uređaj preklopljen.

“Honor Magic VS će biti naš prvi sklopivi vodeći model koji će debitovati na prekomorskim tržištima i uvjereni smo da će donijeti ogroman napredak, transformirajući način na koji ljudi širom svijeta koriste svoje pametne telefone,” rekao je izvršni direktor Honora George Zhao. Međunarodne cijene i detaljne informacije o izdavanju tek treba da budu objavljene, ali u Kini će uređaj početi od 7.499 JPY (oko 1.048 USD) za najniži model sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, a isporučit će se 30. novembra. Očekujte globalno izdanje početkom sljedeće godine.

Kineske cijene za Honor Magic VS.
Slika: Honor

Što se tiče hardvera, veliki novi dodatak uz Honor VS u poređenju sa Magic V koji je kompanija lansirala početkom godine je podrška za olovke, slično onome što smo vidjeli sa Samsungovom S Pen olovkom na njegovim nedavnim Galaxy Z Fold uređajima . Njegov mehanizam za savijanje je također čvršći, a Honor tvrdi da šarka Magic VS može izdržati 400.000 preklapanja, dvostruko više od originalnog Magic V. Kaže da to znači da bi Magic VS trebao imati životni vijek do 10 godina ako ga rasklapate i savijate 10 puta dnevno.

Veličine ekrana VS-a su nepromijenjene u odnosu na prethodnika. Njegov unutrašnji ekran je dijagonale 7,9 inča sa brzinom osvežavanja od 90Hz i rezolucijom od 2272 x 1984, dok je eksterni ekran dijagonale 6,45 inča sa većom stopom osvežavanja od 120Hz i rezolucijom od 2560 x 1080. Međutim, dobio je male specifikacije. naići na najnoviji Qualcommov Snapdragon 8 Plus Gen 1 procesor, dok je njegov prethodnik koristio ne-Plus verziju.

Honor Magic VS u cijan.

Honor Magic VS u plavo-cijan boji.
Slika: Honor

U standardnom vodećem modu, telefon nudi tri zadnje kamere; glavna kamera od 54 megapiksela, ultraširoka od 50 megapiksela (koja takođe služi kao makro kamera) i telefoto od 8 megapiksela sa 3x optičkim zumom. Za selfije, sklopivi ima senzor od 16 megapiksela.

Napajanje telefona je baterija od 5.000 mAh (malo poboljšanje u odnosu na bateriju od 4.750 mAh koja se nalazi u Honor Magic V), koja se može puniti istom brzinom punjenja od 66 W. To je dovoljno snažno da se telefon potpuno napuni za 46 minuta, kaže Honor. Dostupne boje uključuju narandžastu, crnu i cijan plave nijanse.

Iako Samsung sada prodaje svoju četvrtu generaciju sklopivih uređaja, suočio se s relativno malom konkurencijom na globalnim tržištima. Druge kompanije kao što su Xiaomi i Oppo su manje-više ograničile svoje sklopive uređaje na kinesko tržište, dok stalne sankcije znače da Huaweijevi sklopivi sklopivi u međunarodnoj prodaji nisu bili u mogućnosti da se isporučuju s Googleovim svim važnim aplikacijama i uslugama. Iako je malo vjerovatno da će Honor Magic VS biti isporučen u SAD, Evropljani bi konačno mogli vidjeti konkurenciju na sklopivom tržištu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.