Vijesti

HBO Maxov film Batgirl vrijedan 90 miliona dolara ide u trezor

Prije otprilike tjedan dana, promatrači industrije primijetili su da je Comic-Con 2022 došao i prošao bez ikakvog pominjanja Batgirlfilm Warner Bros. snimljen tokom zime i navodno bi trebao biti objavljen 2023. Danas, New York Post, The Wrapi druge zabavne kuće izvještavaju da su, iako su u završnoj fazi postprodukcije, Warner Bros. i DC Films odlučili da ne puštaju film na bilo kojoj platformi ili u kinima.

Spisak američkih neobjavljenih filmova na Wikipediji nije dugačak, a filmovi na njemu obično imaju razlog zašto su tamo – pogledajte 1994. Fantastična četvorka truda ili Netflixove police Bill Cosby 77 projekat. The Pošta kaže da će im se ovaj film pridružiti zbog novog izvršnog direktora Warner Bros. Discoveryja Davida Zaslava i novog šefa Warner Bros. Michaela De Luce koji žele smanjiti troškove i fokusirati se na filmove napravljene za kina umjesto direktnog striminga. Batgirl su režirali Adil El Arbi i Bilall Fallah (Loši momci za život) i zvijezde Leslie Grace (U visovima) u naslovnoj ulozi.

The Pošta citirao je jedan izvor koji je rekao da je nakon loših prijema testne publike, Warner Bros. mislio da će film “biti nepopravljiv”. Očigledno, te testove publika nikada nije vidjela Batman protiv Supermena: Zora pravde.

Predsjednik DC Films-a Walter Hamada iznio je prethodnu strategiju početkom 2020. godine, hvatajući se za Disneyjev Marvel Cinematic Universe sa dva svoja: DC Extended Universe (DCEU) i multiverzumom DC Films. Ideja je bila da se svake godine u bioskopima puštaju do četiri filma, a još jedan ili dva kao ekskluziva za HBO Max. Nedugo nakon toga, pandemija COVID-19 zahvatila je svijet i promijenila planirani raspored oslobađanja.

Kada je HBO Max lansirao jednu od svojih najvećih obećanih ponuda bili su DC filmovi, uključujući redateljsku verziju Zacka Snydera Justice League. nedavno, Kotrljajući kamen izvijestio je da je pompa oko “Snyder cut” uglavnom vođena botovima i neautentičnim računima. To bi moglo napraviti kampanju za uštedu Batgirl malo zeznutije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *