Vijesti

HBO Max radi na ispravljanju grešaka u reprodukciji na Apple TV 4K

Ako ste naišli na iznenadne greške “ne mogu reproducirati naslov” kada pokušavate streamati HBO Max sadržaj na svom Apple TV 4K, niste sami. Prošle sedmice sam naišao na problem i otkrio da se i drugi bave njime.

Čini se da se problem posebno javlja na Apple TV 4K uređajima (sve generacije) koji koriste tvOS 16.1 i dešava se na najnovijoj verziji aplikacije HBO Max 52.50.1 (objavljenoj 16. novembra 2022.). Za neke je problem povremen i može se izbjeći jednostavnim koracima za rješavanje problema kao što su prisilno zatvaranje aplikacije, odjava iz aplikacije, ponovno instaliranje ili ponovno pokretanje Apple TV-a.

HBO-ov SVP za komunikacije Chris Willard kaže The Verge oni su “svjesni i rade na popravci.” Specijalizovani tim za podršku kompanije nastavio je sa mojim tiketom i rekao da razvojni tim aktivno istražuje problem i preporučuje traženje nadolazećih ažuriranja kako bi se ovo rešilo.

Meni rješavanje problema nije pomoglo. HBO Max korisnička podrška je bila od pomoći da me usmjeri kroz te pokušaje, ali je na kraju morala biti eskalirana. Ubrzo nakon toga, e-poštom sam dobio rješenje koje je pomoglo drugima da poprave situaciju — a ono uključuje isključivanje HDR-a.

Privremeno rješenje uključuje isključivanje HDR-a

Sada nemam HDR podršku na svom TV-u, ali to je samo dio ponuđenog rješenja. Ono što trebate učiniti je sljedeće: sa početnog ekrana Apple TV-a idite na Postavke, a zatim na Video i audio. U ovom odeljku morate da promenite Format u SDR, podesite Match Content na Disable, isključite Match Dynamic Range, a takođe i isključite Match Frame Rate.

Ovo mi nije odmah upalilo, ali moj problem je prešao iz stalnog u povremeni sljedeći dan. Za druge koji imaju novije high-end televizore od mene, gubitak Dolby Vision HDR-a bi bio težak.

Korisnička podrška je nastavila s još jednim rješenjem koje treba isprobati: promijeniti rezoluciju na 1080p ili 720p. Srećom, nisam morao da preduzmem tu radnju jer mi se od ponedeljka dogodila samo jedna greška. Nadam se da, kao i ja, nećete ostati na hladnoći kada pokušavate da gledate klasik za Dan zahvalnosti u 4K.

Leave a Reply

Your email address will not be published.