Vijesti

HBO Max će sljedeće godine biti zamijenjen novom uslugom u kombinaciji s Discovery Plus

HBO Max nije mrtav…još. Ali doći će u ljeto 2023. i to će biti, i bit će nova usluga koja će zamijeniti i HBO Max i Discovery Plus, rekao je izvršni direktor Warner Bros Discoveryja David Zaslav u današnjem pozivu o zaradi.

“HBO Max ima konkurentan skup funkcija, ali je imao problema s performansama i korisnicima,” rekao je Zaslav, koji je bio mnogo ljubazniji nego što bih ja bio u vezi s aplikacijom, koja se redovno muči sa streamom kada se ljudi prikažu za velike emisije poput Euforija i Uspjeh. Dalje je tvrdio da Discovery Plus ima bolji tehnološki stack i da će postati srž nove usluge koja će kombinovati sadržaj HBO Max-a sa sadržajem i tehnologijom Discovery Plus-a.

„Mislimo da će taj proizvod biti odličan“, rekao je Zaslav kasnije u razgovoru, nakon što je uvjerio slušaoce da kompanija neće krenuti u pohod na otkazivanje HBO Maxa. Ova vijest dolazi nakon tjedan dana zabrinutosti korisnika. Početkom sedmice kompanija je donijela odluku da ukloni skoro kompletan Batgirl iz kalendara izdanja i prebacite ga u trezor. Dodatni filmovi ekskluzivni za HBO Max nestali su iz usluge—ali su još uvijek dostupni za kupovinu ili iznajmljivanje. The Wrap zatim je izvijestio da stvari izgledaju strašno za HBO Max i kreativne razvojne timove koji tamo rade.

Zaslav je uložio napore da smiri te strahove tokom poziva i insistirao na tome da je program HBO Maxa bio dobar i podržan od strane kompanije u celini. U segmentu pitanja i odgovora u pozivu Zaslav je rekao da je HBO Max počeo da postaje brend sam po sebi – i to brend koji se posebno povezuje s kvalitetom. Nije jasno kako će Warner Brothers Discovery nazvati novu kombinovanu uslugu, ali sigurno je da ćemo čuti više dok Zaslav još više mijenja svoju novu kompaniju u godini koja dolazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *