Vijesti

Googleov potpuno novi Pixel 6A sada može instalirati donekle novi Android 13 beta

Pixel 6A je možda objavljen tek prošlog četvrtka, ali Google ne gubi vrijeme na dovođenje najnovije beta verzije Androida 13 na svoj novi uređaj srednje klase. 9to5Google izvještava da je najnovija beta verzija Androida 13, verzija 4.1, sada dostupna za Pixel 6A. Softver je prvi put objavljen prošlog ponedjeljka, kada je prvobitno bio dostupan za Pixel 4 do 6 Pro.

Android 13 se oblikuje kao relativno malo ažuriranje za Googleov mobilni operativni sistem. Nadovezuje se na neke od promjena dizajna koje smo vidjeli u prošlogodišnjem ažuriranju Androida 12 s proširenom podrškom za ikone aplikacija za temu, a također dodaje podršku za novi Bluetooth LE Audio standard, kao i nove funkcije privatnosti.

Ne biste trebali dugo čekati da Android 13 bude službeno objavljen ako ne želite da se uprljate beta softverom. Google je saopštio da će njegova četvrta javna beta verzija, objavljena prošlog mjeseca, biti njegova posljednja velika beta verzija i da je Android 13 još za samo nekoliko sedmica. Naknadni detalji izvještavaju 9to5Google predlažemo da bismo ažuriranje mogli vidjeti u septembru. Za kontekst, Android 12 objavljen prošlog oktobra, dok je Android 11 objavljen u septembru 2020.

Ako vam ne smeta pokretanje beta softvera i želite da isprobate Android 13 malo ranije, idite na Googleovu web lokaciju za programere za upute o tome kako da ga instalirate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *