Vijesti

Google Voice će vas sada upozoriti na potencijalne neželjene pozive

Google je najavio da dodaje crveno upozorenje o „sumnjivom pozivu na neželjenu poštu“ u Google Voice pozive ako smatra da nisu legitimni. U objavi u četvrtak, kompanija kaže da identifikuje neželjenu poštu “koristeći isti sistem napredne umjetne inteligencije” kao i sa svojom tradicionalnom telefonskom aplikacijom za Android.

Ako se pojavi oznaka neželjene pošte, također ćete imati opciju da potvrdite da je poziv bio neželjena pošta — u tom slučaju će svi budući pozivi biti poslani direktno na vašu govornu poštu — ili razjasniti da nije, čime ćete se riješiti oznake za buduće pozive.

Google Voice godinama ima mogućnost da automatski filtrira pozive identificirane kao neželjena pošta u govornu poštu, a također vam je omogućio da pregledate pozive prije nego što ih stvarno preuzmete, ali te opcije možda nisu bile sjajne ako ste tip osobe koja prima mnogo važnih poziva sa nepoznatih brojeva. Google kaže da ćete morati isključiti funkciju filtriranja neželjene pošte tako što ćete otići na Postavke > Sigurnost > Filtriraj neželjenu poštu ako želite automatsko označavanje neželjene pošte.

Iako je svakako lijepo što Google korisnicima Voicea daje više opcija za rješavanje neželjene pošte, postoje neke napredne funkcije koje trenutno nudi na svojim Pixel telefonima koje bi mogle pomoći još više. Konkretno, mogućnost da Google Assistant provjerava pozive dok vam dozvoljava da odaberete njegove odgovore bila bi velika blagodat – iako se čini malo vjerojatnim da bi kompanija postavila vodeću funkciju poput ove na uslugu koju mnogi ljudi koriste besplatno.

Upozorenja o neželjenoj e-pošti će biti dostupna svima sa Google Voice nalogom i moglo bi potrajati do 15 dana da se uvedu od četvrtka, prema kompaniji. To znači da biste trebali početi da ih viđate do 13. januara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *