Vijesti

Google dopušta nekim ljudima da pokreću igre u oblaku direktno iz rezultata pretraživanja

Trenje je ubica uma kada je u pitanju igranje u oblaku. Ne možete samo kliknuti na najavu igre da biste odmah igrali igru. Ali ove sedmice, čini se da Google uvodi funkciju koja bi mogla smanjiti to trenje: ako jednostavno pretražujete naziv igre u Google pretrazi, možda će vam se prikazati dugme “Play” koje može odmah pokrenuti naslov.

Nerf ReportČini se da je Bryant Chappel taj koji je primetio promenu, i brzo je otkrio da to nije ograničeno ni na Googleov vlastiti servis za igre u oblaku Stadia. Kaže da radi sa Amazon Lunom, Xbox Cloud Gamingi Nvidijinih GeForce Now, takođe.

Još uvijek postoje trenja – morate biti prijavljeni na račun koji je povezan sa ovim uslugama za igre u oblaku ili ćete u suprotnom samo dobiti stranicu za registraciju, a možda će i dalje postojati prijevremeni upiti. Takođe, čini se da ne radi sa svim igrama.

Ali uz Stadia i Xbox Cloud Gaming, barem jedan klik iz rezultata Google pretrage odvest će vas onoliko daleko koliko stignete navigacijom do web stranice vašeg omiljenog servisa za igre u oblaku, odabirom naslova i pritiskom na dugme za reprodukciju tamo bih našao.

Zaboravili ste isključiti tamni način rada za ove snimke ekrana, izvinite.
Snimke ekrana: Sean Hollister / The Verge

Nije jasno kada i da li će Google u potpunosti uvesti ovu funkciju. Prvo smo ga vidjeli uživo danas popodne, ali odjednom ga više nema i više se ne pojavljuje u našim rezultatima pretraživanja. Onda se to vratilo za mene, ali samo za moj Google Workspace nalog, koji nije povezan ni sa jednim servisom za igre u oblaku i uopšte ne može da igra Google Stadia. Chappel potvrđuje da The Verge da to još uvijek vidi kako radi iz svoje kuće u Austinu u Teksasu. 9to5Google video i to.

Pretpostavljam da Google pokreće A/B test sa ovom funkcijom da vidi kako ljudi reaguju. Ili je možda preskočio, za razliku od GeForce Nowa 2020. godine, tako što ga je izbacio bez dozvole studija za igre.

Google nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *