Vijesti

Futrole za AirPods sa USB-C-om mogle bi se naći na karticama za 2023. godinu

AirPods bi mogli doći s futrolom za punjenje koja podržava USB-C 2023. prema Appleovom analitičaru Ming-Chi Kuou. Ne izgleda kao da bismo trebali očekivati ​​USB-C na AirPods Pro 2 za koji Apple očekuje da će ga lansirati kasnije ove godine, jer Kuo još uvijek vjeruje da kućište još uvijek ima Lightning port.

Dodavanje USB-C priključka na AirPods kućište bilo bi manje zgodno ako želite zamijeniti kablove za punjenje sa trenutnim iPhoneom, ali bi ih učinilo kompatibilnijim sa svim ostalim. To vas također štedi od problema sa testerisanjem u postojeće kućište, a zatim zamjenom Lightning porta sa USB-C, kao što je ovaj modder učinio.

U maju je Kuo sugerirao da Apple također radi na iPhone-u kompatibilnom sa USB-C, za koji vjeruje da će se vjerovatno pojaviti tek sljedeće godine. Ovo prati glasine Appleovog promatrača Marka Gurmana, koje ukazuju da je Apple već počeo testirati iPhone uređaje sa USB-C-om. Gurman vjeruje da ne treba očekivati ​​da ćemo ove uređaje na tržištu vidjeti najranije 2023.

Apple je već prebacio svoje iPade na USB-C, a njegov pokušaj da zamijeni portove na drugim uređajima mogao bi biti povezan s novim zakonom koji bi trebao stupiti na snagu u EU. Zakon nalaže da svi telefoni koji se prodaju u zemlji budu opremljeni USB-C do jeseni 2024. godine, uz rok za ostale uređaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *