Vijesti

Fitbit vam uskoro više neće dozvoliti da prenosite muziku sa računara

Ako ste vlasnik Fitbit Versa, Versa 2 ili Ionic uređaja, uskoro više nećete moći prenositi muziku sa svog računara na svoj Fitbit uređaj. Na stranici podrške koju je uočio 9to5GoogleFitbit kaže da ukida svoju aplikaciju Fitbit Connect, ostavljajući vam samo dva načina za preuzimanje muzike na svoj uređaj: plaćenu pretplatu na Pandoru ili Deezer.

Fitbit Connect je prateća aplikacija za Mac i Windows računare koja vam omogućava da sinhronizujete podatke o fitnesu između uređaja i prenosite muziku na stare Fitbit uređaje. Fitbit polako ukida softver u korist svoje mobilne aplikacije, jer više ne preporučuje korisnicima da ga preuzimaju na svojoj stranici za postavljanje.

Ali bez pristupa Connect-u, nema načina da preuzmete muziku na svoj Fitbit bez plaćene pretplate na Pandoru ili Deezer. Na svojoj stranici za podršku, Fitbit kaže da „možda imate pravo na 90-dnevnu probnu verziju“ bilo koje usluge, što će vam koštati 9,99 USD mjesečno za Deezer Premium ili 4,99 USD mjesečno za Pandora Plus kada se probna verzija završi.

Ova promjena ne utiče na novije Fitbit modele, međutim, jer ne dolaze s opcijom prijenosa datoteka između vašeg PC-a i Fitbit uređaja (uređaji poput Versa 3 i Sense već vam omogućavaju preuzimanje muzike samo preko Deezer-a ili Pandore). Ako posjedujete stariji Fitbit koji ima mogućnost pohranjivanja muzike, i dalje ćete imati pristup muzičkim datotekama koje trenutno imate na svom Fitbit uređaju — jednostavno nećete moći preuzeti nijednu dodatnu pjesmu bez Pandora ili Deezer prošlosti oktobarski rok.

Mnogi korisnici koriste svoje Fitbit uređaje za kontrolu muzike koju puštaju na svom pametnom telefonu, bilo da emituju muziku preko Spotifyja ili slušaju pjesme koje su već preuzete na njihov telefon. Ali ipak, pristup lokalnim muzičkim fajlovima može biti od koristi ako slušate muziku van mreže ili želite da koristite svoj Fitbit bez pametnog telefona.

Iako Fitbit ne objašnjava zašto se riješio Fitbit Connecta, moguće je da jednostavno nema dovoljno potražnje za održavanje usluge. Google (Fitbitova matična kompanija) nije odmah odgovorio The Verge‘s zahtjev za komentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *