Vijesti

Final Fantasy VII Remake nezvanično dolazi u VR sa ovim PC modom

Još uvijek se sjećam tišine koja je zavladala publikom kada je Sony otkrio prvi trejler za film Final Fantasy VII Remake — i živjeli. Obožavatelji su jedva čekali da ponovo vide ove likove u HD-u. Ali sada možda postoji još impresivniji način da se gurnete u svijet Clouda, Tife, Barret i Aerith: mod za virtuelnu stvarnost Lukea Rossa za PC verziju igre.

Ross je modder kojeg smo profilirali prošlog mjeseca čiji svakodnevni posao nezvanično dovodi igre u VR; plaćate 10 dolara mjesečno da podržite njegov rad i dobijete pristup njegovim modovima. Zadnji put kada smo ga napustili, upravo je dobio DMCA obavještenje o uklanjanju, naizgled zbog njegovih popularnih modifikacija za Red Dead Redemption 2, Grand Theft Auto V, i Mafia: Definitivno izdanje. Iako mu ni izdavač igara Take-Two ni Patreon nisu rekli šta tačno krši autorska prava, odlučio je da ukloni svaku referencu na te igre iz kredibilnog straha da će Patreon ugasiti ceo njegov nalog i ubiti njegov izvor prihoda.

Nakon toga, nije bilo sasvim jasno šta će Ros sledeće uraditi. Ali on obično dodaje podršku za jednu igru ​​mjesečno, a današnje izdanje za Final Fantasy VII Remake Intergrade znači da je još uvijek u skladu sa rasporedom.

Iznad pogledajte video koji je snimio Brian Tate to će vam dati grubu predstavu o tome kako mod izgleda sa punim pokretom glave; sada samo zamisli to svuda oko sebe.

Nisam probao FFVII Remake Intergrade u VR-u, ali iz dva vrlo dobra razloga: prvo, Ross upozorava da je današnji mod “vrhunski VR tester nogu” i “da će vas udariti snagom jurećeg čeličnog vlaka”. Neki od pokreta kamere u igri ostavljaju čak i njega bez daha, kaže… i kao što sam utvrdio u svojoj prethodnoj priči, nemam ni blizu Rossove snage u VR-u.

Sekunda, FFVII Remake Intergrade košta 70 jebenih dolara na PC-u, a već imam savršeno dobru kopiju za PS5 koju sam pobijedio prije nekoliko mjeseci, Yuffie DLC i sve ostalo. Možda ću biti spreman da je ponovo igram sledeće zime kada bude sledeći deo, Final Fantasy VII Rebirthkotrlja okolo.

U drugim vijestima o VR modingu, Half-Life 2: VR projekat planira da uđe u javnu beta verziju ovog septembra. I Luke Ross snažno nagoveštava da će njegov sledeći VR projekat biti Spider-Man Remasteredkoji stiže na PC ovog petka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *