Vijesti

Evo kako unaprijed naručiti Appleov novi HomePod

Druga generacija HomePod-a je nastavak Appleovog originalnog uređaja iz 2018. godine, i iako oponaša dizajn originalnog (čitaj: ukinutog) modela, neka značajna hardverska poboljšanja čine Apple-ov predstojeći centar za automatizaciju vrijedan pažnje.

Najveća i možda najočitija nadogradnja na novi HomePod je njegova Thread podrška i Matter kompatibilnost, koja omogućava zvučniku da komunicira s drugim uređajima kompatibilnim s Matterom i pruža besprijekornu povezanost i stabilnost u vašoj kućnoj mreži. 2023 HomePod također ima nadograđeni S7 CPU, prvi put viđen u Apple Watch Series 7, koji bi trebao pomoći uređaju da drži korak s drugim pametnim kućnim uređajima.

Novi HomePod će imati manje mikrofona i zvučnika od originalnog modela.
Slika: Apple

Zanimljivo je da je Apple smanjio broj zvučnika i mikrofona uključenih u novi HomePod. Međutim, prema Appleu, Siri će moći prepoznati različite glasove i pružiti personalizirane odgovore, što bi trebalo pomoći da se izglade neke od problema koje smo imali s originalnim HomePodom. Novi pametni zvučnik će imati i prostornu audio podršku kroz Dolby Atmos, a Apple tvrdi da novi model može prilagoditi svoj zvuk dinamičkim senzorom gdje je smješten u prostoriji. Također, baš kao i original, moći ćete upariti dva HomePoda zajedno za stereo zvuk i koristiti ih kao zvučnike za Apple TV 4K.

Što se tiče ostalih novih dodataka, novi HomePod ima ugrađeni senzor temperature i vlažnosti koji se može povezati za aktiviranje drugih pametnih kućnih uređaja. HomePod Mini očigledno takođe ima ovu funkciju, iako se ne može koristiti na isti način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *