Vijesti

Evo kako je trebao izgledati novi indikator postotka baterije u iOS-u 16

Apple je konačno vratio indikator postotka baterije u statusnu traku u najnovijoj iOS 16 beta verziji, i kako je napisala moja koleginica Victoria Song, to je užasno. Ja sam inače neko ko ionako drži isključene postotke baterije, ali novi izgleda kao da je loš. Kao što je Viktorija istakla, jedno posebno eklatantno pitanje je to što je “baterija” ikone puna bez obzira na procenat koji govori, što otežava analizu ikone.

Uz to, vidio sam jedan model koji je u skladu s novim stilom za indikator postotka baterije, ali je daleko pregledniji. Provjeriod Briana Michela, menadžera inženjeringa u The Browser Company:

Za mene je ovaj model mnogo lakši za razumjeti u krajnjoj liniji, a to je ono što želim kada brzo pogledam da vidim koliko dugo mogu izdržati bez naknade. Sviđa mi se kako se baterija puni da odražava koliko je soka zapravo u rezervoaru. A kada se brojilo preklopi sa brojevima, oni prelaze sa bijele na crnu, što ja lično mislim da izgleda lijepo.

Nadamo se da će Apple uzeti inspiraciju iz ovog modela i napraviti neke promjene prije javnog izdavanja iOS-a 16 ove jeseni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *