Vijesti

Elon Musk zadirkuje ‘skuplju’ pretplatu na Twitter Blue bez reklama

Elon Musk kaže da će Twitter uvesti novu “skuplju” Blue pretplatu koja ne prikazuje oglase na platformi. Trenutna pretplata na Twitter Blue od 7,99 USD mjesečno obećava 50 posto manje oglasa u poređenju sa “neverifikovanim ljudima”, iako ova funkcija još nije uvedena.

Još uvijek ne znamo koliko će koštati nivo bez oglasa niti kada bi se mogao pokrenuti, a Twitter više nema komunikacijski tim s kojim bi se mogao obratiti. Postojeća Blue pretplata dolazi sa pogodnostima kao što je plava „provjerena“ kvačica, mogućnost poništavanja tvitova, način za učitavanje dužih 1080p video zapisa, način čitanja niti i prioritetno rangiranje u razgovorima.

Ovo dolazi samo nekoliko dana nakon što je Twitter tiho zabranio klijente trećih strana, kao što su Tweetbot i Twitterrific. Kompanija je u četvrtak ažurirala svoj ugovor za programere kako bi napomenula da programeri ne mogu koristiti Twitterov API za “kreiranje ili pokušaj kreiranja zamjenske ili slične usluge ili proizvoda za Twitter aplikacije”.

Kao što moj kolega Mitchell Clark ističe, dok neki programeri plaćaju pristup Twitter-ovom API-ju, Twitter ne prikazuje oglase preko njega, što sprečava kompaniju da zaradi bilo kakav prihod od reklama. Osim toga, ljudi koji koriste aplikacije trećih strana možda neće vidjeti potrebu za kupovinom pretplate na Twitter Blue, jer neki od njih već nude poboljšano Twitter iskustvo (i ponekad bez oglasa).

Trenutne cijene za Twitter Blue.
Slika: Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *