Vijesti

Elon Musk mijenja planove, prodaje 6,9 ​​milijardi dolara u Teslinim dionicama, a predstoji suđenje na Twitteru

Uz toliki dio bogatstva najbogatijeg čovjeka na svijetu vezanog za dionice njegove kompanije za električne automobile, Tesla je dio posla koji Elon više ne želi učiniti iz više razloga od samo nekoliko sudskih poziva. Šest prijava SEC-a (1, 2, 3, 4, 5, 6) otkrilo je da je Elon Musk prodao više Teslinih dionica u posljednjih nekoliko dana, što je iznenađujuće s obzirom na Muskov tvit rekavši: “Nisu planirane daljnje prodaje TSLA nakon danas”, nakon što je prodao 8,4 milijarde dolara u aprilu.

Teslin investitor Sawyer Merritt tweeted prebrojavanje Muskove aktivnosti između 5. i 9. avgusta, pokazujući da je prodao 7.924.107 dionica u vrijednosti od oko 6,9 milijardi dolara. Nešto prije 23 sata ET, Elone odgovorio je na Tviterunavodeći predstojeći sudski proces protiv Twittera kao objašnjenje za novi plan.

Musk je prodao te dionice ranije ove godine kako bi pomogao u finansiranju kupovine Twittera, a sada kada pokušava napustiti aranžman, oni će se boriti u sudnici u Delawareu počevši od 17. oktobra. Izvršni direktor Twittera Parag Agrawal ne uzima mamac na Elonov izazov za javnu debatu, plus nema riječi o bilo kakvom dogovoru. Musk sada kaže da ima razloga da se pripremi za “(nadamo se malo vjerovatni) događaj da će Twitter prisiliti ovaj dogovor da se zaključi *a* neki dionički partneri ne prođu. Ako se to dogodi, rekao je Musk, on pokušava izbjeći hitnu prodaju Teslinih dionica.

Kako će tačno investitori reagovati na vest da je Musk završio sa prodajom (ponovo) nije poznato; međutim, cijena dionica Tesle ostala je stabilna na oko 850 dolara u trgovanju nakon radnog vremena. Wedbush analitičar Dan Ives tweets“Musk prodaje dionice TSLA-e nakon što je rekao da više prodaja neće dovesti do toga da se Street fokusira na šanse da dođe do dogovora s Twitterom, a Musk priprema dionice u gotovini… Ova prodaja dionica će pokrenuti mnogo razgovora na ulici za bikove/medvjede ujutro .”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *