Vijesti

Elon Musk je svjedočio da je “lako” prikupiti novac, pa gdje su njegovi investitori na Twitteru?

Elon Musk pokušava smanjiti skupe neosigurane kredite vezane za njegovu kupovinu na Twitteru od 44 milijarde dolara prodajom dionica Twittera u vrijednosti od 3 milijarde dolara, navodi se u izvještaju The Wall Street Journal. Ali uprkos onome što je Musk nedavno rekao o svom „slučaju“ u prikupljanju novca, list tvrdi da investitori ne staju odmah u red da zgrabe delove Twittera koje on nudi.

Izvori govore WSJ da je u decembru tim milijardera poslao mejlove potencijalnim investitorima koji pokušavaju da prikupe 3 milijarde dolara kako bi otplatili “neosigurani deo” duga od 13 milijardi dolara na Twitteru sa najvišom kamatnom stopom. The WSJ izvještava da su neki pristalice “zakleli sa uslovima” zbog stanja finansija Tvitera, ali takođe napominje da ne može da utvrdi trenutno stanje pregovora o prikupljanju sredstava.

Kada upitao se na Tviteru da li je WSJIzveštaj je tačan, Musk je jednostavno odgovorio: “Ne.”

Za razliku od izvještaja, Musk se hvalio svojom sposobnošću da osigura snažne investicije tokom suđenja za prijevaru s vrijednosnim papirima. Svjedočeći u utorak, milijarder se hvalio da mu je “relativno lako” osigurati ulaganja:

Svaki put kada smo prikupili novac, bio je po višoj cijeni. Dakle, investitori su prošli izuzetno dobro. Zbog toga mi je relativno lako dobiti podršku investitora jer je moja evidencija izuzetno dobra… Tačno je reći da imam vjerovatno najbolje rezultate kod investitora.

Ubrzo nakon preuzimanja platforme u novembru, požalio se Musk o gubitku 4 miliona dolara dnevno i nije isključio mogućnost bankrota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *