Vijesti

EA već najavljuje ugovore za svoju budućnost nakon FIFA-e

FIFA 23 još nije izašao, ali Electronic Arts se već priprema za svoju budućnost nakon FIFA-e. Danas je izdavač najavio novi ugovor sa španskom LaLigom — koja je dom kultnih klubova kao što su Real Madrid i Barselona — za „jedinstveno, višegodišnje partnerstvo“ koje počinje sa sezonom 2023–2024 i učiniće EA naslovni sponzor lige. To je takođe sezona u kojoj će EA napustiti svog dugogodišnjeg partnera FIFA-u za novu fudbalsku franšizu pod nazivom EA Sports FCizrada FIFA 23 posljednja EA igra s FIFA brendom.

Prema EA, novi ugovor će uključivati:

… prava na imenovanje naslova za sva LaLiga takmičenja, potpuni rebrand LaLige sa EA Sports uključujući sve logotipe, grafiku, fontove i druge vizuelne elemente, istovremeno pružajući novu integraciju u igrici, istaknute emisije i zajedničku posvećenost podršci građanima inicijative.

Dogovor će pokrivati ​​dvije najbolje fudbalske divizije u Španiji, zajedno sa godišnjim turnirom za mlade i zvaničnim esport takmičenjima. EA kaže da će više detalja o partnerstvu biti dostupno “u narednim mjesecima”.

(LaLiga očigledno postaje glavno mesto za tehnološka sponzorstva; ranije ove godine, Spotify je kupio prava za imenovanje stadiona za legendarni Camp Nou Barselone.)

EA je u posljednje vrijeme najavila brojna partnerstva dok se priprema za budućnost svoje fudbalske franšize. FIFA 23 predstaviće nekoliko zapaženih partnera, uključujući vrhunske ženske lige u Engleskoj i Francuskoj i povratak italijanskog giganta Juventusa, koji je ranije bio odsutan iz FIFA serija od nekoliko godina.

FIFA 23 biće lansiran 30. septembra. EA kaže da više detalja na EA Sports FC bit će dostupan sljedećeg ljeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *