Vijesti

EA i Koei Tecmo su partneri na ‘sljedećoj sjajnoj lovačkoj igri’

EA i Koei Tecmo su partneri na novom naslovu koji opisuju kao „sljedeću sjajnu lovačku igru“. Kada sam prvi put pročitao taj opis, misli su mi skočile Big Buck Hunterarkadna serija lovačkih igara u kojima pucate na divlje životinje, ali gledajući koncept umjetnosti (gore), u kombinaciji s tim ko je pravi, pretpostavljam da će ova igra zapravo mnogo više nalikovati popularnoj Capcom-u Monster Hunter serije.

U saopštenju za javnost, EA i Koei Tecmo opisuju ovu novu igru ​​kao originalnu IP adresu koja „pruža istinski AAA iskustvo bazirano na fantazijskom feudalnom Japanu“. Razvijat će ga Koei Tecmo’s Omega Force, koji je poznat po Dynasty Warriors i Samurai Warriors “musou” akcione igre. A u izjavi izvršnog direktora EA Jeffa Gamona kaže se da Omega Force „spaja svoj dokazani talenat za borbenu igru ​​s neočekivanom i inovativnom mehanikom“.

Ti faktori, uzeti sa opisom „igre lova“, sugerišu mi da programeri verovatno rade na nečemu sa Monster Hunter-stil igre, gdje se udružite s drugim igračima kako biste srušili gigantska čudovišta. Big Buck Hunter, s druge strane, u suštini je glorificirana meta praksa. Glasnogovornik EA nije odmah odgovorio na zahtjev za pojašnjenjem, pa ako se pokaže da ovo zadirkuje japansku video igricu koja je ekvivalent Cabela, ažurirat ću objavu da vas obavijestim.

Nažalost, EA i Koei Tecmo nisu podijelili mnogo više o igri, tako da ne znamo kada će igra biti objavljena niti na kojim platformama bi mogla biti dostupna. Međutim, Gamon kaže da će igra biti predstavljena “kasnije ovog mjeseca”, tako da možda nećemo morati dugo čekati da saznamo više.

Ova nova igra nosit će oznaku EA Originals, koju je ranije koristila prilikom objavljivanja indie naslova poput Potrebno je dvoje i Knockout City.

Leave a Reply

Your email address will not be published.