Vijesti

Domino’s gradi potpuno električnu flotu za dostavu pica sa Chevy Bolts

Domino’s se sprema da pusti u rad više od 800 potpuno električnih vozila za dostavu pica u narednim mjesecima, počevši od njih preko 100 koji će biti pušteni u rad u novembru. Kompanija je otišla sa kompaktnim Chevy Bolt EV i umotavala vozila sa prilagođenim brendiranjem, ali bez drugih zvona i zvižduka – samo isporuke bez sagorevanja (preko elektrrek).

Domino će imati flotu od 855 novih električnih vozila, točnije, i iako to nije sasvim dovoljno da dođe do svih 6.135 pizzerija u SAD-u, više je od Chevy Spark-a (plin verzija) koje je napravio po narudžbi. Vrata peći za grijanje pizze 2015. Zvala su se Domino’s DXP, a napravljeno ih je samo 155. Za nove Boltove, vozači će morati da bace HeatWave torbe na zadnje sedište kao i svaki drugi automobil.

To je običan vijak, samo stavite HeatWave torbu na zadnje sjedište.
Slika: Domino’s

Domino’s Bolts će se isporučivati ​​iz odabranih franšiznih i korporativnih trgovina širom SAD-a. „Električni automobili za dostavu imaju smisla jer tehnologija vozila nastavlja da se razvija“, stoji u izjavi generalnog direktora Domina Russela Weinera. Flota spremnih automobila također bi mogla pomoći privlačenju novih zaposlenika u Dominos: dok neke lokacije već nude vozila za vozače dostave, mnogi od njih traže da dovedu svoje automobile.

Chevy Bolt EV mogu prijeći 259 milja s jednim punjenjem, a s obzirom na to da većina trgovina opslužuje samo svoja lokalna područja, kompanija misli da bi svaki automobil mogao izdržati više dana isporuke bez potrebe za priključenjem. GM je također snizio cijene modela iz 2023. do početne cijene od 26.595 dolara, što ga čini jednim od najpristupačnijih električnih vozila na tržištu – čak i ako se računaju dosadne naknade zastupnicima. Domino se udružio sa Enterprise Fleet Managementom kako bi se pobrinuo za kupovinu, održavanje i drugu logistiku.

Domino’s ima web stranicu s mapom na kojoj možete vidjeti kada i gdje su nova vozila za dostavu električnih vozila ili će biti aktivna. Iznenađujuće, još uvijek nema aktivnih u EV državama kao što je Kalifornija, kao ni u Houstonu gdje Domino’s ima Nuro samovozeća vozila za dostavu koja su trenutno u upotrebi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.