Vijesti

Disney Plus-ov plan podržan oglasima bit će lansiran u decembru

Disneyjev nivo Disney Plus koji podržava oglase koštat će 7,99 dolara mjesečno – trenutna cijena plana bez oglasa – i bit će dostupan od 8. decembra, objavila je kompanija u srijedu. Istog dana će doći do povećanja cijene za plan bez oglasa, koji će koštati 10,99 dolara mjesečno.

Plan podržan oglasima nije iznenađenje; Disney je ranije ove godine rekao da će plan stići krajem 2022. Netflix također planira pokrenuti vlastiti nivo podržan od reklama, iako kompanija ne očekuje da će ga pokrenuti do početka 2023. Kada Netflixov nivo bude dostupan, neće imati sve na lansiranju. Još ne znamo hoće li postojati slična ograničenja ako se odlučite za Disney Plus oglasni sloj.

Kada se oglasni nivo pokrene, imat će „manje opterećenje i učestalost oglasa kako bi se osiguralo sjajno iskustvo za gledaoce“, rekao je izvršni direktor Disneyja Bob Chapek tokom razgovora o zaradama kompanije u trećem kvartalu u srijedu. Prema izvještajima od ranije ove godine, Disney planira smanjiti prekide oglasa na četiri minute po satu. Disney također neće prikazivati ​​oglase na dječjim profilima, rekla je financijska direktorica Christine McCarthy na pozivu. Kompanija očekuje da će proširiti nivo oglasa na međunarodnom nivou 2023. godine.

Nećete moći da kupujete Disney Plus oglasni nivo na godišnjoj osnovi — ta opcija je rezervisana samo ako platite više bez oglasa. Cijena te godišnje pretplate će skočiti sa 79,99 dolara na 109,99 dolara.

Ažuriranje 10. avgusta, 17:32 ET: Dodano da dječiji profili neće primati oglase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *