Vijesti

Disney će objaviti dokumentarac o Stanu Leeju 2023

Disney će objaviti dokumentarac o stripovskom titanu Stanu Leeju 2023. godine kao originalni naslov za svoj Disney Plus streaming servis. U postu na Marvel.com, kompanija je rekla da se vijest objavljuje danas jer bi to bio njegov 100. rođendan (Lee je umro 2018. u 95. godini).

Lee je slavno imao kameje u skoro svakom filmu Marvel Cinematic Universe, od kojih su neke prikazane u Diznijevom najavnom trejleru. Naravno, prije filmova bio je poznat kao osoba koja je pomogla u pisanju priča na kojima su zasnovane; Diznijev post navodi ga kao kokreatora likova kao što su Spider-Man, Iron Man, Thor, Black Widow, Scarlet Witch, Ant-Man i Osvetnici.

Disney je često koristio svoju uslugu striminga za objavljivanje sadržaja koji se veže za njegovu vlastitu povijest i detalje iza scene; Mandalorac, Zamrznuto 2i WandaVision svi su dobili dokumentarne filmove, kao i inženjeri koji dizajniraju tematske parkove kompanije. Kompanija će vjerovatno objaviti datum objavljivanja dokumenta Stan Lee u nekom trenutku sljedeće godine. Ako ne želite da čekate do tada da pogledate dokumentarac o Leeju, film iz 2010 Sa velikom snagom: priča o Stanu Leeju trenutno je besplatno dostupan na Crackle i Pluto TV-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *