Vijesti

DirecTV ponovo petlja sa NFL nedjeljnom ulaznicom

Ilustracija Alex Castro / The Verge

DirecTV-jev NFL Sunday Ticket stream je opao drugu sedmicu zaredom. Fudbal fanovi preko Twitter žale se da se ne mogu prijaviti ili primaju poruku o grešci kada pokušavaju učitati stream.

Bivši Deadspin reporter Timothy Burke piše na Tviteru servis je počeo da ima problema oko 2 popodne ET, i od tada su svi streamovi ugasili. DirecTV je priznao problem u tvitu, uz napomenu da je “svjesno da klijenti ne mogu prenositi NFL Sunday Ticket kroz aplikaciju i da će podijeliti više informacija kada vratimo programiranje.” Kada su došli za komentarom, ukazao je DirecTV The Verge na izjavu koju je podijelio na Twitteru.

Korisnici Sunday Ticket-a imali su slične probleme prošle sedmice kada je pao na nekoliko sati. Nije pomoglo ni to što su brojne druge usluge koje emituju fudbal uživo, uključujući YouTube TV, Sling TV i NFL aplikaciju, također pretrpjele prekide u to vrijeme. Srećom, ne izgleda da bilo koja druga usluga ima problema ove sedmice.

Nakon ove fudbalske sezone, NFL Sunday Ticket će imati novi dom. Prava DirecTV-a na Sunday Ticket ističu ove godine, a Google i Apple navodno su u trci da ih osiguraju.

Ažuriranje 18. septembra, 15:30 ET: Ažurirano da bi se napomenulo da je DirecTV odgovorio The Verge sa istom izjavom datom na Twitteru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.