Vijesti

Cijene za Google Nest Wifi Pro procurele su rano

Verzija Google Nest Wifi-a iz 2019. koja će vjerovatno ostati tu. | Foto Vjeran Pavić / The Verge

Googleov veliki hardverski događaj je tek sljedećeg mjeseca, ali curenje je već počelo, a ovaj put pokazuje cijene za novi “Google Nest Wifi Pro 6E ruter” ljubaznošću B&H Photo (preko 9to5Google). Internet prodavnica navodi razne boje i kombinovana pakovanja počevši od 199,99 dolara, od kojih je svaki označen kao „nova stavka – uskoro“. Drugim riječima, dolazi već 6. oktobra kada se očekuje da će ova profesionalna verzija Nest Wifija biti najavljena na Made By Google događaju.

Nažalost, oglasi ne uključuju fotografije ili specifikacije, ali ovdje nismo potpuno u mraku. Prethodno smo vidjeli detalje za ono što očekujemo da će se nazvati “Nest Wifi Pro” na FCC listi u kojoj se spominju Bluetooth Low Energy i Thread mrežni mrežni radio (za slučaj Matter), pored 6GHz Wi-Fi 6E podrške za smanjene smetnje signala i veće brzine.

Preuranjeni B&H oglasi spominju paket od 299,99 USD, paket od 399,99 USD, i boje koje oponašaju druge Nest proizvode uključujući “Snow” (bijela), “Fog” (blijedoplava), “Linen” (bež) i ” Limunska trava” (žućkasto zelena). Očekujemo da će ovaj Pro model koegzistirati sa trenutnim Nest Wifi-jem koji košta 169 USD, ali se često može dobiti i za manje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.