Vijesti

ChromeOS 104 izlazi s novom tamnom temom i automatskim prijelazima

Google-ovo najnovije ažuriranje za ChromeOS izlazi korisnicima ove sedmice, a jedna od njegovih novih funkcija je podrška za prelazak na tamnu temu, kao 9to5Google prijavljen. Prethodno skriven iza zastavica programera tokom testiranja, konačno je zvanično debitovao na ChromeOS 104, nakon što su se postavke tamnog načina rada češće pojavljivale u drugim Google proizvodima.

U Google postu na blogu u kojem se pominje nova funkcija, kompanija kaže da bi nova tamna tema olakšala “čitanje noću ili pri slabom svjetlu, i uštedu energije”, što prelazak na svijetlu temu mijenja cjelokupno korisničko sučelje i pozadinu da stvari budu “svijetle i prozračne”. Do sada je ChromeOS uključivao samo postavku “Noćno svjetlo” u svom softveru kako bi vam pomogao da gledate ekran pri slabom svjetlu promjenom nijanse ekrana.

ChromeOS 104 Light i Dark Mode dolaze sa vlastitim pozadinama
Slika: Google

ChromeOS 104 također ima “automatsko” postavku za automatsko mijenjanje šeme boja između svijetle i tamne teme ovisno o dobu dana, zajedno s odgovarajućim opcijama pozadine koje se mogu suptilno mijenjati zajedno s njim.

Imate opcije svijetlog, tamnog i automatskog načina rada.
Slika: Google

Evo kako možete promijeniti svoju temu prikaza u ChromeOS-u 104:

  • Idi Postavke
  • Odaberite Personalizacija
  • Odaberite Postavite svoju pozadinu i stil
  • Odaberite Svetlo, Tamno ili Automatski način rada prema vašim željama

Takođe možete pristupiti Pozadina i stil podešavanja preko početnog ekrana pritiskom na dodirnu tablu sa dva prsta i odabirom opcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *